Ambasador Rusije predao Vučiću Putinovo pismo

Ambasador Rusije predao Vučiću Putinovo pismo

Ambasador Rusije predao Vučiću Putinovo pismo
Foto: Tviter/Aleksandar Vucic (Arhiva)

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću čestitke za Novu godinu i Božić, ističući da se saradnja Rusije i Srbije “u poslednje vreme razvijala uzlaznom putanjom”.

Kako je saopštilo predsedništvo, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je Vučiću pismo ruskog šefa države.

“Dogovori postignuti tokom naših sastanaka u Beogradu i Sočiju, otvorili su nove perspektive bilateralne saradnje u brojnim pravcima. Računam da ćemo i u nastupajućoj godini nastaviti sa konstruktivnim zajedničkim radom na dobrobit bratskih naroda”, navodi se u pismu.

Putin je naveo da očekuje dolazak Vučića u Moskvu na proslavu 75. godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su ocenili da je 2019. godina “posebno značajna” za odnose Srbije i Rusije zbog poseta Putina i premijera Medvedeva Srbiji, a Vučića Rusiji, i zbog sastanak dvojice predsednika tokom Foruma “Pojas i put” u Kini.

Ambasador Bocan-Harčenko je za sledeću godinu najavio posete drugih ruskih zvaničnika.Vučić i ambasador su razgovarali o regionalnoj situaciji i pitanjima od globalnog značaja.

Beta, N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Sukob građana i policije u Nikšiću; Protest ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu

Pet dec 27 , 2019
Sukob građana i policije u Nikšiću; Protest ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu NIKŠIĆ – Oko stotinu građana okupilo se večeras oko 18 sati ispred Hrama Svetog Vasilija u Nikšiću, u […]
Sukob građana i policije u Nikšiću; Protest ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu
%d bloggers like this: