Tako je govorio Vučić: Za tri dana ćemo skupiti pet hiljada radikala da krenu na Kosovo (Povodom proglašenja nezavisnosti 2008.)

Tako je govorio Vučić: Za tri dana ćemo skupiti pet hiljada radikala da krenu na Kosovo (Povodom proglašenja nezavisnosti 2008.)

Radikal stranku menja, ali ćud nikada

Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost u proleće 2008. godine, tadašnji zamenik predsednika SRS Dragan Todorović i sekretar Aleksandar Vučić su najavljivali da će „… za tri dana skupiti pet hiljada radikala da krenu na Kosovo „. Naravno, to se nikada nije desilo,a par meseci kasnije SRS i Vučić su izgubii izbore, i u Beogradu i u Srbiji.

Ilustracija

Piše: Jovanović Goran

E sad, nije zgoreg ni podsetiti da je taj isti Vučić, te iste 2008 godine, javno obećao da se povlači iz politike ako izgubi od DS kandidata Đilasa. Pa kada se to desilo, nuje napustio politiku – već Radikale.

„Radikal stranku menja, ali ćud nikada“ – kaže stara srpska izreka. Tako je i Aleksandar Martinović, tada još uvek poslanik SRS, u skupštini žestoko napadao Vučića za izdaju otačanstvene Uprave. Kasnije je taj isti Martinović pametno shvatio da čovek ima dva obraza, i prešao u Naprednjake.

Maja Gojković, koja je usred izborne kampanje 2012 godine podržala Borisa Tadića, najviše je volela da se druži sa poslanicima DS. Kasnije je uvidela da joj dioptrija nije bila najbolja, da nije uvidela svu veličinu lika i dela omiljenog nam Predsednika svega i svačega, te se ponovo našla pod radikalskim, pardon, naprednjačkim krovom.

Često optužuju Naprednjake da su stranka preletača. To nije tačno – oni su zapravo stranka povratnika. “ Isto misli, isto besedi “ – parola je koja je kod Naprednjaka opšteprihvaćena. Što bi ti zamarao svoj mozak, ima ko je to sve već i smislio, i odlučio, i ko zna kako ćeš glasati.

Tako je govorio Vučić: Za tri dana ćemo skupiti pet hiljada radikala da krenu na Kosovo (Povodom proglašenja nezavisnosti 2008.)

I dok pišem, pardon, kucam ove redove, pratim vest da je poslanica DJB, koja je to bila svega par sati, ekspresno prešla u redove SNS. Pametno, rekao bi neko, DJB je ionako propao pokret, a taze poslanica verovatno planira da uhlebi bližu i dalju familiju u javnom sektoru.

I tako, i pored sve opravdane kritike, ispade ovaj radikal, pardon, naprednjak Vučić daleko najpametniji i najsposobniji političar u Srbiji, ma šta Srbiji, Balkanu! Ne samo da je ubedio sve penzionere da im je penzija prevelika, radnike da je motanje kablova deo svetske svemirske industrije, već je i uspeo da pokolebane radikale vrati u svoj tabor, što je i bio najveći izazov!

Autor je diplomirani politikolog

Izvor: Danas

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Beskraj naprednjačke gluposti: U Novom Sadu zabranjeno hraniti psa na ulici

čet okt 24 , 2019
Beskraj naprednjačke gluposti: U Novom Sadu zabranjeno hraniti psa na ulici Udomi, ne kupuj! Napuštene životinje – To nije njihov izbor U junu 2019. godine Skupština grada Novog Sada donela […]

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds