Vučević: Ako ode Vučić iz SNS-a, odlazim i ja

Vučević: Ako ode Vučić iz SNS-a, odlazim i ja

Vučević: Ako ode Vučić iz SNS-a, odlazim i ja
Screenshot

BEOGRAD – Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je juče da će vladajuća stranka menjati svoje kadrove i ubacivati “svežu krv”, nove ljude koji imaju novu energiju i snagu i bolju viziju za snažniju Srbiju.

“Predsednik (SNS i Srbije Aleksandar) Vučić danas je (na sednici Glavnog odbora) rekao da će više od 60 odsto kandidata na lokalnim izborima biti promenjeno”, rekao je Vučević za TV Prvu, što je, kako smatra, najbolji znak da je SNS ubedljivo najbolja i najjača stranka, mnogo bolja od “tajkunske koalicije” (opozicije).

Rekao je da i u SNS ima kadrova koji ne zaslužuju poverenje i koje treba promeniti, napominjući da će o tome govoriti predsednik Vučić.

“Ja sam danas rekao da treba ići ranije na kongres, ali je predsednik smatrao da prvo treba sačekati izbore i da prođe sve u najboljoj atmosferi. Vučić je dosta dugo na današnjoj sednici Glavnog odbora pričao o kadrovskim rešenjima i svojim kadrovskim predlozima i zato je prirodno da on prvi kaže koje su to osobe koje nisu opravdale ili zaslužile poverenje koje im je on dao”, rekao je Vučević.

On je dodao da “ima ljudi koji su ‘pobrkali lončiće’ misleći da je on tu zbog njih a ne oni zbog njega”.

Ukazao je i da se SNS stalno obračunava sa onima koji u stranci nisu zbog nje već zbog ličnih interesa, i podsetio da je u toku mandata promenjeno šest predsednika opština u Vojvodini.

Vučević: Ako ode Vučić iz SNS-a, odlazim i ja

“Danas smo pričali o tome da neki, koji imaju najviše funkcije u stranci, ili su umorni ili su zloupotrebili podršku i poverenje koje imaju od predsednika stranke i stranke i vreme je da se i oni menjaju”, naglasio je Vučević.

Upitan ko će zameniti predsednika Vučića na čelu stranke pošto je saopštio da više neće obavljati tu funkciju, rekao je da on uopšte nije za tu opciju.

“Ja razumem njegovu argumentaciju, ali nismo mi baš toliko ludi da mislimo da je SNS bez Vučića isto što i SNS s Vučićem”, rekao je Vučević i dodao da ne vidi da će SNS biti bez Vučića kao ni sebe u timu u kom Vučić nije lider.

“Ako vas neko vodi – mora da bude bolji o vas, i brži i snažniji”, naglasio je potpredsednik SNS/a.

Upitan da li je na sednici danas razgovarano o SPS-u i drugim koalicionim partnerima, on je rekao da nije bilo reči o tome.

“Sve razgovore oko koalicionih lista i predizbornih koalicija ostavili smo da pričamo na sednici Glavnog odbora ili Predsedništva u januaru, februaru… prvo treba da vidimo šta imamo u našim redovima”, zaključio je Vučević.

Tanjug, RTV

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Papa: Ostavite mobilne telefone i razgovarajte

Pon dec 30 , 2019
Papa: Ostavite mobilne telefone i razgovarajte Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo poručio je vernicima da razgovaraju za vreme obroka umesto da gledaju u mobilne telefone i naveo je Isusa, Mariju […]