Na današnji dan je ubijen Džon F. Kenedi

Na današnji dan je ubijen Džon F. Kenedi

Džona F. Kenedija održao je govor o medijima i tajnim društvima 27. aprila 1961. godine, u prostorima poznatog hotela Astoria u Njujorku, koji ga je kako mnogi smatraju koštao života.

Na današnji dan je ubijen Džon F. Kenedi

Dve godine nakon ovog govora u kojem je američki predsednik otkrio ko zapravo vlada svetom i u kome je napao američke napao medije, urednike i novinare, izvršen je atentat na njega. Dvadesetdrugog novembra u Dalasu, Kenedija su dok se u predsedničkoj limuzini sa spuštenim krovom vozio po ulicama grada, ubili sa dva hica iz puške.

Li Harvi Osvald, bivši marinac, uhapšen je istog dana nakon atentata i ubrzo i optužen za atentat. Osvald je tvrdio da je nedužan, ali to nije imao prilike to dokazati pred sudom, jer je dva dana kasnije u policijskoj stanici pred TV-kamerama ubijen od strane Džeka Rubija, vlasnika noćnog kluba povezanog sa organizovanim kriminalom.

Kenedi je ranije u svom govoru ukazao na neke stvari koje se događaju iza kulisa. Nakon što je u početku govora objasnio kako funkcionišu mediji.

Krenuo je dalje i otkrio ono najzanimljivije.

Na današnji dan je ubijen Džon F. Kenedi

„Sama reč tajnost, suprotna je slobodnom i otvorenom društvu. I mi smo kao ljudi, po svojoj prirodi i istorijskom nasleđu suprotstavljeni tajnim društvima, tajnim zavetima i tajnim procedurama. Odavno smo odlučili da opasnost od prekomernog i neovlašćenog skrivanja određenih dokumenata daleko nadilazi opasnost koja je u startu dovela do takvih mera“, kazao je davne 1961. godine Kenedi.

„Tu je i smrtna opasnost od situacije da će potreba za povećanom sigurnosti biti zloupotrebljena od onih koji nestrpljivo čekaju da je povećaju do samih granica cenzure i prikrivanja. To je nešto što ne nameravam dopustiti“, kazao je Kenedi i dve godine kasnije, verovatno provodeći svoje reči u dela, ubijen.

„Tražim od svakog izdavača, urednika i novinara da preispita svoje standarde i prepozna prirodu opasnosti koja se nadvila nad nama“, kazao je.

„Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj zaveri koja prvenstveno počiva na prikrivenoj nameri da proširi svoju sferu uticaja; na infiltraciji umesto invaziji; na subverziji umesto izboru; na zastrašivanju umesto slobodi izbora; na gerili u noći umesto vojnicima u svetlu dana… to je sistem koji vrbuje ogromne materijalne i ljudske resurse i stvara konstrukciju usko povezane efikasne mašine koja objedinjuje ekonomske, vojne, diplomatske, naučne i političke operacije. Njihove pripreme su skrivene, a ne objavljene. Njihove greške su skrivene, a ne u naslovima. Oni koji se ne slažu s njima su ućutkani, a ne pohvaljeni. Nema glasine, ne govori se o troškovima, niti jedna tajna se ne otkriva“.

Izvor: Ekspres

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Putin: Možda još neke zemlje razmišljaju o izlasku iz Evropske unije

Pet nov 22 , 2019
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nije isključeno da i neke istočnoevropske zemlje možda razmišljaju o izlasku iz Evropske unije u narednih nekoliko godina. Putin je to rekao učesnicima […]