Razmišljanje jednog sasvim običnog mladića: ’45 je radnik dobio slobodu-2020. je radnik obespravljeni rob!

’45 godine smo pobedili najveće zlo u istoriji! 75 godina nakon toga trebalo bi da bude sve daleko bolje , kako u svetu tako i ovom našem vilajetu. Međutim, plodove slobode koje su nam ostavili naši dedovi nismo uspeli da probamo. Otišlo je sve dođavola kada se Srbin dočepao demokratije! Ono valjda-pomislili smo demokratija je dobra ali samo ako se jedni pitaju za sve!

-I tako, igramo se mi demokratije i dalje, kod nas je ovde demokratija sinonim za bestijalno uništenje državne imovine i krađu! Lopovluk-jednom rečju. Oni koji su bili ravnopravni radni ljudi iznenada su postali gazde za koje radimo mi sirotinja! Krivi smo, doduše mi, nisu nam očevi bili dovoljno vešti lopovi pa nismo mi danas gazde. Elem, šta je tu je-mi smo i dalje u tranziciji, sa lopovskom demokratijom i nema nikakve naznake da ćemo izaći iz tranzicije! Lopovska demokratija nam je uništila plate, bezbrižnu svakodnevnicu i snove za budućnost! Ja danas u demokratiji radim za manje od minimalca dok je moj ćale u ”diktaturi” mogao do plate da zida kuću! Ovi što se igraju demokratije preko dana se kao u Skupštini pljuju dok uveče (lopovski) našim parama plaćaju cehove po najskupljim restoranim! I tako… srećan Dan pobede moj napaćeni narode!

David Alija-jedan sasvim običan mladić

Novinar

Vaš komentar

Next Post

OBRADOVIĆ: Jedino pobunom mogu da odgodim izbore!

Ned maj 10 , 2020
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS) Nekoliko desetina članova i pristalica Dveri, predvo]eni predsednikom tog pokreta Boškom Obradovićem, učestvovali su večeras u Čačku u protestnoj vožnji automobilima i na biciklama, iskazujući otpor aktuelnoj […]
%d bloggers like this: