Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata i Vojvođanska partija usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine

Subotica — Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Vojvođanska partija usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine.

Screenshot

Memorandum je usvojen u Subotici na sednici predsedništava te tri stranke, čiji lideri su poručili da “Vojvodina nije problem, već je rešenje problema”.

Lider LSV-a Nenad Čanak rekao je sinoć da Vojvođani u poslednjih 30 godina slušaju da nije vreme da se govori o Vojvodini i da 30 godina slušaju da ima prečih i važnijih stvari.

Screenshot/ TV Prva

“Ovde smo se okupili da kažemo da je vreme i da ako nije sada neće biti nikada. I ako to pitanje mi ne postavimo, neće ga niko postaviti. Vojvodina nije problem, ona je pitanje. Ona nije problem, ona je rešenje problema. Multinacionalna, multikulturalna, bogata i razvijena Vojvodina znači bogatu i multikulturalnu Srbiju. Svaka druga Vojvodina znači opterećenje za Srbiju i faktor njene nestabilnosti. Upravo zbog toga na nama je da to ne dozvolimo. Mi ovde svi živimo i svi mi koji ovde živimo ćemo se okupiti da ovde gde živimo bude bolje”, poručio je Čanak.

Predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov rekao je da je njegova stranka, kao najznačajnija politička stranka Hrvata u Vojvodini, prepoznala interes da učestvuje u formiranju ozbiljne, moderne i proevropske političke alternative.

“Nama je stalo da budemo gradjani države koja će biti postavljena na moderan način, to znači decentralizovana, gde će i autonomija Vojvodine biti u punom kapacitetu, koja će raditi na evropskim integracijama”, kazao je Žigmanov.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je da je Vojvodina danas “obespravljena, opljačkana, ponižena”. “Vojvodini je potrebno vratiti politički i ekonomski suverenitet, a građankama i građanima Vojvodine dostojanstvo i pravo na normalan život. Zato je važan Vojvođanski front, zato je važno da smo zajedno i večeras ovde u Subotici”, rekao je Odžić.

BETA

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Od glave višak ne boli: Martinović dobio još jednu funkciju. Nagrađeni i funkcioneri Srpske liste

Sre nov 27 , 2019
Vlada Srbije dodelila je još jednu funkciju Aleksandru Martinoviću, poslaniku i funkcioneru SNS – on je na poslednjoj sednici izabran za člana Saveta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u […]
Od glave višak ne boli: Martinović dobio još jednu funkciju. Nagrađeni i funkcioneri Srpske liste