Zašto je Tesla bio opsednut piramidama: Ključ univerzuma – 3, 6, 9?

Zašto je Tesla bio opsednut piramidama: Ključ univerzuma – 3, 6, 9?

Zašto je Tesla bio opsednut piramidama: Ključ univerzuma - 3, 6, 9?
Ilustracija

Naučnik Nikola Tesla verovao je da piramide služe višoj svrsi i istraživao ih je celoga života. Šta ga je toliko privlačilo u vezi s piramidama?

Bez izuma Nikole Tesle svet bi danas bio nezamislivo mesto. Tesla je zaslužan za ključne ideje zbog kojih imamo pametne telefone, vaj-faj, električni sistem i još mnogo toga… Pored ideja koje je Tesla realizovao i patentirao, imao je i mnoge druge profesije u različitim oblastima istraživanja, od kojih su neke bile prilično ezoterične.

Zašto je Tesla bio opsednut piramidama: Ključ univerzuma – 3, 6, 9?

Zašto je Tesla bio opsednut piramidama: Ključ univerzuma - 3, 6, 9?

Jedna od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, nekim od najtajanstvenijih i najveličanstvenijih građevina čovečanstva. Tesla se pitao da li su piramide veliki predajnici energije – i ta se misao poklopila s njegovim projektom bežičnog prenosa energije. Tesla je 1905. godine u SAD podneo patent pod nazivom “Umetnost prenošenja električne energije prirodnim medijima”, u kojem su zacrtani projekti za seriju generatora širom sveta koji bi se priključili jonosferi za prikupljanje energije. Samu Zemlju, sa njena dva pola, posmatrao je kao džinovski električni generator neograničene energije, piše “Big tink”.

Dizajn u obliku trougla postao je poznat i kao Teslina elektromagnetna piramida, prenosi Sputnjik. Presudni su oblik i položaj egipatskih piramida. Tesla je izgradio toranj poznat pod nazivom Teslina eksperimentalna stanica u Kolorado Springsu, kao i toranj Vordenklif ili Teslin toranj na istočnoj obali, za koji je želeo da iskoristi energetsko polje Zemlje.

Lokacije su odabrane prema istim zakonima po kojima su izgrađene piramide u Gizi, u odnosu na odnos eliptične orbite planete i ekvatora. Dizajn je bio namenjen bežičnom prenosu energije.

Ključ univerzuma: 3, 6, 9

Drugi aspekt Teslinog razmišljanja povezan je sa numerologijom. Tesla je, prema mnogim izveštajima, bio neobičan pojedinac, sa opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi 3, 6 i 9, za koje je verovao da su ključ univerzuma. Vozio bi se oko zgrade 3 puta pre nego što bi ušao ili odseo u hotelima sa brojevima deljivima sa 3. Donosio je odluke u grupama od 3 osobe.

Zašto je Tesla bio opsednut piramidama: Ključ univerzuma - 3, 6, 9?

Neki veruju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana sa njegovom sklonošću piramidalnim formama i njegovim verovanjem da postoji osnovni matematički zakon i promeri koji su deo univerzalnog matematičkog jezika.

Misterija gradnje piramida do danas nije otkrivena. Razlog podizanja piramida podsticao je različite teorije, od kojih su najintrigantnije teze da piramide mogu stvarati energiju ili čak biti kod drevnih civilizacija.

B92, OK Radio

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?

Sub dec 21 , 2019
Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra? Nadzorni odbor Organizacije muzičkih autora Srbije Sokoj podneo je krivičnu prijavu protiv direktora Dejana Manojlovića zbog zloupotrebe obveznica vrednih četiri miliona evra. Na […]
Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?