Uz zastavu, himnu i prangije počeo praznik trube u Guči

Uz zastavu, himnu i prangije počeo praznik trube u Guči
Screenshot

Uz zastavu, himnu i prangije počeo praznik trube u Guči

Podizanjem saborske zastave na jarbol zvanično je počeo ovogodišnji Sabor trubača u Guči. U dragačevskoj varošici 59. put će se okupiti se najbolji trubači ali i saboraši iz brojnih zemalja regiona i sveta.

Već od ranog jutra u Guči su počele pripreme za zvanično otvaranje Sabora, koje je obeleženo, kao i prethodnih 59 godina, dizanjem saborske zastave uz himnu sabora Sa ovčara i Kablara.

Screenshot

U 11 časova kod spomenika trubaču uz pucanje prangija počelo je saborovanje. Najveća novina ovogodišnjeg programa je da se manifestacija vraća korenima.

Saborovanje i takmičenje orkestara održavaće se u porti gučanske crkve, a ne ne na sporstkom stadionu kako je to bilo predhodnih godina. Guča se vraća počecima jer su su upravo sabori prvih godina i održavali u porti crkve.

Tu će biti glavna pozornica a oolo još tri manje bine. Čitav program biće emitovan uživo na nekolio led ekrana u centru varošice. Trube će ove godine ukrstiti 16 najboljih trubačkih orkestara koji su se plasirali na predtakmičenjima predhodnih meseci.

Za sve posetioce ulaz u Guču i parking u varošici su besplatni kao i svi programi festivala. Policija će kao i ranijih godina pojačano kontrolisati saobraćaj na svim prilazima Guči.

Izvor: RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*