Potpisani ugovori za snimanje rimejka čuvenih jugoslovenskih filmova Valter brani Sarajevo i Most!

U Pekingu je potpisan ugovor o rimejku jugoslovenskog ratnog filma “Most” i čuvenog “Valter brani Sarajevo” reditelja Hajrudina Krvavca.

Huahua Media, Filmski centar Sarajevo i Dandelion Productions Inc. potpisali su sporazume o saradnji na rimejku dva klasika ratne kinematografije.

Potpisivanju su prisustvovali i ambasadori Srbije i BiH u Kini, a saradnjom je stvoren međunarodni produkcijski tim koji će, koristeći najnoviju tehnologiju snimanja filmova, ponovo kreirati romantične i herojske epove.

Kao antifašistički filmovi, poznati širom Kine šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, “Most” i “Valter brani Sarajevo” ispričali su izvanredne priče, kroz živopisne likove i romantična revolucionarna osećanja i na taj način postali trajni deo sećanja mnogih generacija. Muzika i dijalozi iz tih filmova imaju večni šarm i ostali su popularni do danas. Pomenuti rimejk projekat neće samo odati počast klasicima, već dalje produbiti kulturnu razmenu između Kine, Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Ovaj rimejk jugoslovenih filmskih bisera je još jedan dokaz velikog uspeha srpske kinematografije, koja ima velelepnu istoriju i bogatu tradiciju oslikanu u brojnim filmskim ostvarenjima. Srbija i Kina su dve veoma udaljene zemlje, ali je nit koja ih spaja neraskidiva i protkana kroz sve sfere, a posebno u oblasti umetnosti“, istakla je predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Na izradi rimejka radiće i poznati srpski filmski producent i reditelj Predrag Gaga Antonijević koji je trenutno angažovan u Holivudu, dok u Srbiji snima film o Jasenovcu i popularnu seriju Državni službenik.
Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i ambasadori Srbije i BiH u Kini, NJ.E. Milan Bačević i NJ.E. Anton Ril,

Film “Most” ušao je u preliminarnu fazu priprema i početak snimanja planira se za početak 2020. godine, a svi učesnici projekta će uložiti napore da ovi klasici zablistaju novim sjajem.
Predstavnci Huahua Media dolaze u narednih mesec dana u Sarajevo i Beograd radi obilaska lokacija, kastinga i daljih priprema za ovaj veliki filmski projekat.

Izvor: Kurir

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Zabranjeno kockanje na Kosovu

sub maj 11 , 2019
Na teritoriji Kosova i Metohije juče je stupio na snagu zakon o zabrani kockanja i svaka aktivnost vezana za kocku od ovog datuma će se smatrati nezakonitom, a nadležne agencije […]
Zabranjeno kockanje na Kosovu

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds