Ispod Da Vinčijeve “Gospe u pećini” otkriven crtež skriven više od 500 godina (VIDEO)

Ispod Da Vinčijeve “Gospe u pećini” otkriven crtež skriven više od 500 godina

Otkriven je crtež Leonarda Da Vinčija skriven više od 500 godina ispod jedne od njegovih najčuvenijih slika „Gospa u pećini“, saopštila je Nacionalna galerija u Londonu.

Esperti Londonske nacionale galerije analizirali su na displeju delo i otkrili da je Leonardo počinjao, a zatim ostavljao crtež pre nego što je prešao da slika delo kome ćemo se diviti vekovima. Otkriveni su početni potezi anđela i bebe Isusa na slici kao i otisci ruku umetnika ili asistenta, prenosi CNN.

Upoređujući poznatu sliku i sa snimkom one ispod koje se vidi crtež, uočljivo je da je Leonardo promenio ugao glave bebe Isusa i da se ona vidi iz profila kao i da je uklonio neke lokne. Vidi se da je odustao od prvobitne kompozicije obe figure i da ih je podigao, da je više otkrio lice anđela i više ga priljubio Gospi.

Eksperti galerije kažu da su crteži otkriveni zato što su rađeni u materijalu koji sadrži cink koji je vidljiv ispod iks zraka kao i putem novih hiperspektralnih snimaka. Galerija je bajavila da izložbu Leonardo: Iskustvo i remek delo koja će biti otvorena u nevembru.

Fonet

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Drama u Torinu: Srpkinja spasena od otmičara (VIDEO)

Čet avg 15 , 2019
Drama u Torinu: Srpkinja spasena od otmičara (VIDEO) Trojica muškaraca kidnapovali su državljanku Srbije (35) u centru Torina usred bela dana, ali je ona kasnije spasena u akciji policije, preneo […]
Drama u Torinu: Srpkinja spasena od otmičara (VIDEO)
%d bloggers like this: