Posle gostovanja Trifunovića na TV N1 u PSG su mogli jedino da bespomoćno gledaju u vlastiti pad popularnosti

Posle gostovanja Trifunovića na TV N1 u PSG su mogli jedino da bespomoćno gledaju u vlastiti pad popularnosti

Odnos pojedinaca iz opozicije prema medijima: Sedi, jedan

Teško uzdisanje, optužbe da je „planski zvan na roštiljanje”, izostanak odgovora ili odgovaranje kontrapitanjima, lično obraćanje i prozivanje sagovornika, uličarski rečnik („of kors”, „kapirate”, „kafa, slađa”…), aluzija na malo ili samo njemu poznate viceve i anegdote… Ovo nije opis karikiranog političara iz neke od novih televizijskih serija, već istinsko gostovanje jednog predsednika opozicionog pokreta u jutarnjem programu televizije N1. Sve garnirano pričom o želji za slobodnim medijima i nedovoljnom broju nastupa na televizijama.

I dok ozbiljni političari pažljivo mere kako se nastupi odražavaju na rejting, u Pokretu slobodnih građana posle gostovanju njihovog predsednika Sergeja Trifunovića na jutarnjem program TV N1 mogli bi jedino da bespomoćno gledaju u vlastiti pad popularnosti.

Trifunović nije pokazao nimalo poštovanja prema gledaocima te televizije – u pitanju su oni ljudi, istovremeno i glasači, koji su odabrali ostanak na ovom kanalu, a voditeljka je njihova predstavnica. Još je manje mogao da pridobije na svoju stranu ijednog neodlučnog glasača koji se zalaže za slobodu medija.

Očigledno je bio nespreman na bilo koje pitanje i voljan jedino da govori ono što sam želi, pokazujući tako svoje poimanje pojma „slobodni mediji” – po njemu, slobodni su oni mediji na kojima mu je dozvoljeno da govori šta hoće, koji ne postavljaju nikakva pitanja i koji su mu naklonjeni. Ukratko, kao da je medij njegov, pa i malo osionije od toga. I što je još gore, čini se da nije usamljen u ovoj percepciji, da slično razmišljaju i ostali iz opozicionih redova, istovremeno zamerajući takav stav predstavnicima vlasti.

S obzirom na stalne kritike koje iz opozicije stižu na račun gostovanja predstavnika vlasti, očekivano bi bilo da svojim primerom pokažu i dokažu kako bi javni nastupi trebalo da izgledaju, kako izgleda civilizovan razgovor i kako se odgovara na sva, pa i ona nezgodna pitanja, uz dužno poštovanje prema novinaru.

Umesto toga, bili smo svedoci istog, pa i goreg nastupa.

Dok predstavnici vlasti novinare N1 optužuju da su „Đilasovi i Šolakovi”, Trifunović optužuje jer mu se ne sviđa potpuno legitimno pitanje o tome šta je javno, na Tviteru, pisao pre svega tri meseca i voditeljki odgovara prozivajući je zbog toga što je radila na Pinku.

Umesto izvinjenja i pokajanja zbog hvalospeva osuđenom ubici premijera, osiono se obrušava na voditeljku, optužujući je za nespremnost i za to da je „planski pozvan na roštiljanje” jer ga voditeljka pita za nešto što je bilo „još pre tri meseca“.

Praćenje ovog gostovanja kod gledalaca je s pravom nametnulo pitanje kako bi se odnosio prema medijima da je slučajno na vlasti. I jasan odgovor: „Bolje da ne saznam”.

Izvor: Insajder

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Peticiju za ograničavanje rijalitija potpisalo 40.000 građana

Pet jul 5 , 2019
Bilo je potrebno preko 30.000 potpisa kako bi ova inicijativa postala zvaničan predlog zakona Ograničavanje rijaliti programa podržalo 40.000 građana Od 23. do 29, juna prikupljana je podrška za ograničavanje […]
Peticiju za ograničavanje rijalitija potpisalo 40.000 građana