Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam krv već trideset godina

Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam krv već trideset godina

Pre nešto više od godinu dana predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je u svojoj kolumni u listu Danas odgovorio na neke optužbe Aleksandra Vučića i postavio mu neka pitanja.

Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam krv već trideset godina
Screenshot

Optuživanja Dragana Đilasa od strane Vučića i SNS za kriminalne radnje nisu prestale. Niko to nije ni očekivao.

Čak su cifre koje se pominju i za koje se optužuje Dragan Đilas svakim danom su sve veće i veće. I to će tako trajati sve dok Đilas bude smetnja naprednjačkoj ljudožderskoj pljački, divljanju i satiranju Srbije. I trajaće sve dok Đilas i njegova stranka budu smetnja da se to satiranje Srbije aminuje i ozakoni, učešćem kupljenog ili ucenjenog dela opozicije na predstojećim izborima.

Aleksandar Vučić i dalje neće odgovoriti ni na jedno pitanje koje mu je postavljeno a ni odgovarati ni za jedan zločin koji je činio i čini isključivo nad građanima Srbije, Srbima koji drugu otadžbinu nemaju, za razliku od onih Srba koje obilato pomaže a koji u svom džepu imaju raznorazne putovnice, pasaporte ili pasoše i listom glasaju tu Vučićevu politiku, pa tako kroje sudbinu onima čiji su pradedovi i dedovi krvarili i živeli za Morave, za Timok, za Lepenicu, Pčinju…

Šta je tu je, sami su Srbijanci (kako ih najčešće sa podsmehom ovi drugi Srbi nazivaju) krivi za sve to.

Podsetićemo vas na neke delove iz te kolumne i na neka pitanja koje je tad Dragan Đilas postavio Aleksandru Vučiću.

Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam krv već trideset godina
Screebshot

Aleksandre Vučiću, ti ne možeš u svojoj firmi da imaš prihod, ne od tri miliona nego ni od tri evra. I to ne dok si predsednik države, nego za ceo svoj život, jer se nikad ni sa čim osim politikom nisi bavio. Ceo život si u politici, svaki dinar ili evro koji si zaradio – zaradio si u politici na račun građana. (Mislim na one koje si zaradio ne kršeći zakon.) Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam svima krv evo već trideset godina.

Dok si ti sa svojim šefovima Šešeljem i Miloševićem slao tuđu decu u rat da ginu, dok si tražio da za jednog pripadnika našeg naroda bude ubijeno sto pripadnika drugog, dok si se useljavao u državni stan za vreme bombardovanja ja sam se borio na ulici protiv vas. I radio…

I sve što danas imam stekao sam od te firme. Od države, za razliku od tebe, nikad dinara uzeo nisam. Vozio sam kao ministar i gradonačelnik svoj auto i sve plate davao u humanitarne svrhe. Mogu da objasnim svaki dinar i evro koji danas imam, i svaki kvadrat stambenog ili poslovnog prostora koji posedujem

.

Nego da priupitam ja tebe nešto. Možeš li ti da objasniš odakle tebi pare?

Kako to sa 100.000 dinara plate živiš kao da zarađuješ 100.000 evra mesečno?

Od kojih para si kupio Loro pjana jaknu u kojoj si se slikao i koja košta 3.400 evra?

Od kojih para si plaćao privatne avione kad si išao u London da gledaš Arsenal-Zvezda ili u Rim na utakmicu Lige Šampiona?

Jel puno koštalo kad si leteo u Francusku privatnim avionom da kupiš vina za svoj podrum u Jajincima?

Decu mi pominješ, kažeš da sam ih iz obesti, a ne zbog posledica besomučne kampanje koju si mi organizovao 2012. i 2013. – poslao u Englesku gde žive sa majkom. Dok su živele u Srbiji išle su u državnu školu koja je kao što znaš besplatna.

A tvoja? Možeš li da objasniš građanima odakle si ti plaćao školarine koje koštaju više hiljada evra mesečno? Jel i to od 100.000 dinara plate ili je i tebi kao Siniši Malom to plaćao prijatelj iz inostranstva?

Dokle ćeš da lažeš ljude da živiš u garsonjeri od 30 kvadrata kada si u stanu tri puta tolikom i to samo kada se ne širiš u dve državne vile – Bokeljka i Mir, što ni Slobodan Milošević nije radio.

Od kojih para si napravio vinski podrum u Jajincima za koji upućeni kažu da vredi više od bilo kog mog stambenog objekta?

Da li je i tebi kao Vulinu tetka iz Kanade poslala pare?

Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam krv već trideset godina

Pitaš li nekad Nebojšu Stefanovića odakle mu pare za kuću na Bežanijskoj kosi i od kojih para kupuje ženi Luj Viton tašne koja svaka košta preko dve hiljade evra?

Priupitaš li svoje saradnike što pokupovaše onolike kuće na Glifadi i to sve jednu do druge.

Kao pijavica si se nakačio na ovu zemlju i ovaj narod i sisaš nam krv već trideset godina
Screenshot

I ja, Aleksandre Vučiću, imam rođenog brata, ali za njega niko ne zna. Pametniji je i sposobniji od mene, ali dok sam bio vlast nije bio umešan ni u jedan visoko profitabilan posao u Srbiji kao tvoj brat.

Niti sam mu dao, kao ti tvom, da predsedava sastancima na kojima sede direktori strateški važnih državnih kompanija poput Srbijagasa, Petrohemije, Azotare, MSK-a …

Jel ti zaista misliš da smo mi svi toliko glupi i ludi da ne znamo da ti nisi glup čovek koji će za nekoliko desetina miliona evra da proda PKB koji vredi oko milijardu? Ili da tako reći džabe daš Bor koji vredi nekoliko milijardi evra?

Prodaje se sajt Novinar.rs

Ima među nama nekih koji misle da si lud, ali da si glup, uveravam te, ne misli niko. Od prvog dana kada si uzeo vlast počeo si da gušiš slobodu medija, ugasio si svaku kritiku i sve kontrolišeš do bolesnih razmera. Uradio si to da bi mogao da radiš šta želiš, da prodaješ Srbiju, da uzimate stotine miliona, a da niko nema gde da ukaže na to i progovori. Pitam se ponekad šta će vam toliko novca, ali mi prijatelji podsete da su različiti diktatori kad dođe vreme da beže iz zemlje, nekoj zemlji domaćinu morali za slobodu da plaćaju milione evra. I da završim priču o parama. Veruj mi – sa tobom se u životu ni za šta menjao ne bih – ali sam spreman da sve što sam stekao zamenim za pola onoga što danas ti i tvoj brat imate…

Pričaj ti lično ili kroz Vesiće, Orliće, Martinoviće šta god hoćeš ali ti ja više odgovarati neću.

Jednog dana, koji nije toliko dalek, sve će se ovo završiti pa će građani Srbije dobiti priliku da vide ko je govorio istinu.

Ti ili ja.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Albanija će prisvojiti Kosovo i razmeniće deo teritorije sa Srbijom?

ned jan 26 , 2020
Albanija će prisvojiti Kosovo i razmeniće deo teritorije sa Srbijom? Direktor Instituta za strateške studije u Vašingtonu Gregori Kopli kaže da bi 2020. godina mogla biti prelomna godina na Balkanu, […]