Vlast uprkos lažima i nesposobnosti da reši najveći problem u Zrenjaninu, i dalje upravlja gradom i državom i daje neka nova obećanja

Vlast uprkos lažima i nesposobnosti da reši najveći problem u Zrenjaninu, i dalje upravlja gradom i državom i daje neka nova obećanja

U februaru 2015. godine, u Zrenjaninu je sklopljen nezakoniti ugovor između Javno-komunalng preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i privatnog investitora – konzorcijuma “Zilio”, koji se obavezao da će svojim sredstvima za osam meseci izgraditi postrojenje za preradu pijaće vode. Po ugovoru i tadašnjem hvaljenju vlasti, u to postrojenje neće se uložiti ni dinar iz budžeta, a plaćaće se samo isporučena, ispravna voda za piće podseća u svom saopštenju pokret Građanski preokret.

Četiri godine kasnije, ispostavilo se da je privatni investitor dobio milionska sredstva iz gradskog budžeta, da je dobio i sredstva iz tekuće rezerve državnog budžeta, da je zbog njega menjan Zakon o komunalnim delatnostima, ali da i pored svega toga postrojenje još uvek ne radi, napominju u pokretu.

Vlast uprkos lažima i nesposobnosti da reši najveći problem u Zrenjaninu, i dalje upravlja gradom i državom i daje neka nova obećanja

Podsećamo, zrenjaninske vlasti su nedavno odlučile da uplate 67,5 miliona dinara privatnom investitoru “fabrike vode”, a taj iznos premašuje 50 odsto ukupnog kapitala tog konzorcijuma sastavljenog od tri mikro pravna lica, s ukupno šest zaposlenih. Jedan član konzorcijuma nije podneo zakonom obavezni redovni godišnji finansijski izveštaj za 2018. godinu, a jedan član konzorcijuma je imao račun u blokadi tokom oktobra 2018. godine. Radi se o tri povezana pravna lica koje imaju sedište na istoj adresi i zajedničkog zakonskog zastupnika, kaže se u saopštenju Građanskog preokreta.

Danas: Zbog Brnabićke đacima delili knjižice na ulici
Screenshot

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je juče u Zrenjaninu izjavila da je tom konzorcijumu pomoć pružena iz tekuće budžetske rezerve Srbije i da je upravo zbog njega država menjala svoj Zakon o komunalnim delatnostima. Brnabić nije precizirala koliko novca je država dala privatnom investitoru.

Vlast koja je februara 2015. godine obećala zdravu pijaću vodu za osam meseci, i to bez ulaganja javnog novca u izgradnju postrojenja, uprkos očigledno izgovaranim lažima i pokazanoj nesposobnosti da reši najveći problem u Zrenjaninu, i dalje upravlja gradom i državom, a sada daje neka nova obećanja. Dokle?

Kratko pamćenje građana je garant duge i štetne vlasti nesposobnih, zaklučuje se u saopštenju pokreta Građanski preokret.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Koridori Srbije muvali sa tenderima

Čet jun 27 , 2019
Koridori Srbije muvali sa tenderima U  pregovaračkom postupku koji je usledio nakon obustave  otvorenog postupka na kome niko od ponuđača nije ispunjavao uslove konkursa “Koridori Srbije” smanjili vrednost javne nabavke za […]
%d bloggers like this: