SSP Zrenjanin: Vlast je prešla kritičnu granicu lične odgovornosti, savesti i morala

SSP Zrenjanin: Vlast je prešla kritičnu granicu lične odgovornosti, savesti i morala

I građani 4. jula taoci neodgovorne lokalne vlasti

Ove nedelje su članovi zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde razgovarali sa stanovnicima naselja 4. jul.

Foto: Stranka slobode i pravde

U razgovoru sa građanima potvrđeno je ono što smo i znali u vezi sa nevoljama ove mesne zajednice.
Ljudi različitih starosnih kategorija susreću se sa istim problemima. Svi oni koji su blanko verovali vođi, danas uočavaju istu pojavu, odsustvo realnih informacija i pokušaj da im se kreira konformističko mišljenje serviranjem lažnih informacija putem televizijskih ekrana, pisanih i elektronskih medija, a rešavanje problema zamenjuje se lažnim obećanjima, kaže se u saopštenju SSP Zrenjanin.

Slučaj kafilerije Prekon, koja jeste ugradila filtere, ali nije izvesno da li oni rešavaju problem zagađenja vazduha i neprijatnih mirisa, kojim su konstantno izloženi stanovnici ovog naselja, je tipičan primer neodgovornog vođenja grada. Najveći problem je sa emisijom akroleina, napominje se u saopštenju.

U Srbiji ne postoji laboratorija koja ima licencu za merenje prisutnosti ove supstance. Poznato je da akrolein ima oštar jak i neprijatan miris i veoma je toksičan za čoveka. Ekološki problemi koji su nastali industrijskim zagađivanjem su složeni i zahtevaju veče angažovanje gradske vlasti, koja baš nije pokazala volju i zainteresovanost da podrži one koji su im ukazali nekada poverenje, zbog toga su naši sugrađani sa razlogom zabrinuti zbog najavljene izgradnje industrijskog postrojenja za proizvodnju automobilskih guma, kaže se u saopštenju zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde.

U ovom apsurdnom iščekivanju, da čelnici grada reše ove probleme, koji su i suviše dugo prisutni, ne smemo da dozvolimo da izroni neka nadnaravna stvarnost u kojoj će vođa i njegova oligarhija ponovo hteti da bez pokrića budu spasioci, nego će odgovarati za neučinjeno!

SSP Zrenjanin: Vlast je prešla kritičnu granicu lične odgovornosti, savesti i morala
Foto: Stranka slobode i pravde

Još jednom podsećamo i apelujemo da vlast mora znati šta joj je prioritet, te mora biti uz svoje građane, kada oni imaju probleme. Ovim primerima vlast to ne pokazuje. Oni su zasigurno prešli onu kritičnu granicu, granicu lične odgovornosti, savesti i morala, ističu u SSP.

Stranka slobode i pravde će se truditi da uvek bude u komunikaciji sa svojim građanima jer je naša vizija jasna, da Srbija postane odgovorna država svojih građana, zaključuje se u saopštenju.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Milenijalci - najusamljenija generacija u istoriji

Pon avg 5 , 2019
Milenijalci – najusamljenija generacija u istoriji Usamljenost je sve veći problem u današnjem svetu. Ali jedna generacija je u posebnom problemu. Milenijalci su jedna od najusamljenijih generacija u istoriji. Nedavno […]
%d bloggers like this: