SSP Zrenjanin: Dani piva bez fabrike piva, fabrika vode bez pijaće vode

SSP Zrenjanin: Dani piva bez fabrike piva, fabrika vode bez pijaće vode

U SUSRET NAPREDNOJ BAHATOSTI

Dani piva bez fabrike piva, fabrika vode bez zdrave pijaće vode, kao naučna fantastika. To je još jedan karktersričan primer neodgovorne vlasti. Da li je u ovom momentu to javni interes, imajući u vidu socijalno stanje sa kojim se suočava većina građana u gradu na Begeju, navodi se u saopštenju zrenjaninskog odbora Stranke slobode i pravde.

Ali mažoretkinje, zlatni kotlići, vožnja brodićem uz sva pompezna najavljivanja zvučnih imana, koja svakako imaju svoju cenu, su centar događanja ovih dana. Da li je serija lažnih obećanja o puštanju ispravne pijaće vode poslužila, na čelu sa premijerkom, kao izgovor, kako bi se bahaćenje našim novcem opravdalo, a njihova nesposobnost prikrila?

Da li će gradonačelnik da objavi da je cena agencije koja organizuje Dane piva 27,9 miliona dinara (239 000 evra)?

SSP Zrenjanin: Dani piva bez fabrike piva, fabrika vode bez pijaće vode

Jedno je sigurno, honorari “umetnika” koji nastupaju u Zrenjaninu su mogli da se iskoriste mnogo, mnogo pametnije.

SSP Zrenjanin: Dani piva bez fabrike piva, fabrika vode bez pijaće vode
Ilustracija Novinar.rs, Foto: SSP, Promo, Printscreen

Niko ne spori da Dani piva treba da se obeleže u znak sećanja na fabriku piva, koja je nekada bila gigant u ovoj idustriji, ali sa merom pristojnosti i znatno skromnije u skladu sa našim mogućnostima. Slaviti nešto što, na žalost ima potpuno drugu dimenziju, moglo bi se nazvati i Dani Čelareva.

Novac koji se izdvaja za ovu manifestaciju mogao je biti iskorišćen za obnovu vrtića, škola, pomoć ugroženim porodicama ili na neki drugi humaniji način.

Veliki gest gradonačelnika Janjića, da svakom đaku prvaku pokloni ranac, mogao je biti proširen i besplatnnim udžbenicima. Mozda bi građani ostali uskraćeni za glas Lepe Brene i Kikija Leksandrića ali bi zato učenici dobli besplatne udžbenike, ističe se u saopštenju Stranke slobode i pravde – Zrenjanin.

Naravno, zrenjaninski vlastodršci ne misle tako, i još jednom su poništili vezu sa građanima u čije ime rukovode, jer činjenica je da će i ovoga puta građani udisati vazduh obogaćen akroleinom i piti vodu sa arsenom.

Dokle?

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Korisnici od danas sami kontrolišu svoju privatnost na Facebooku

sri avg 21 , 2019
Korisnici od danas sami kontrolišu svoju privatnost na Facebooku Društvena mreža Facebook lansira dugo obećavanu alatku koja omogućava korisnicima da blokiraju tu društvenu mrežu da prikuplja informacije o njima sa […]
Fejsbuk uklonio više od tri milijarde lažnih naloga