Protest u Novom Sadu zbog “urbanističkih planova i uništavanja zelenila”

Protest u Novom Sadu zbog “urbanističkih planova i uništavanja zelenila”

Stranke okupljene u Savezu za Srbiju organizovale su u Novom Sadu protestno okupljanje zbog urbanističkih planova kojima se, kako su naveli, uništava zelenilo u gradu i privatnicima omogućava da zarade gradnjom višespratnica i asfaltiranjem.

Protest "Jedan od pet miliona" nije održan u Novom Sadu, "okupljeni razočarani"
Foto: Novinar.rs/ M. A. M.

Stotinak ljudi okupilo se u Limanskom parku gde je planirana izgradnja ugostiteljskog objekta i saobraćajnice, saopštava N1,

Iz Saveza za Srbiju poručuju da se oštro protive odluci Skupštine grada o izradi novog regulacionog plana parka, koji će omogućiti podizanje objekata u tom delu Limana. Pre dva meseca pokrenuli su i peticiju protiv devastacije Limanskog parka, a upozoravaju da je Novi Sad daleko ispod evropskog proseka po pokrivenosti parkovima.

Dodaju i da gradska vlast intenzivnu izgradnju na uštrb zelenih površina predstavlja kao razvoj, ali da je to zapravo bogaćenje pojedinaca na račun svih građana.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

To ne boli: Poslušajte neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO)

sub sep 21 , 2019
To ne boli: Poslušajte neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO) Neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO) Klasična muzika u savremenom svetu pripisuje se ljudima koji demonstriraju superiorni intelekt […]
To ne boli: Poslušajte neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO)

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds