Protest u Novom Sadu zbog “urbanističkih planova i uništavanja zelenila”

Protest u Novom Sadu zbog “urbanističkih planova i uništavanja zelenila”

Stranke okupljene u Savezu za Srbiju organizovale su u Novom Sadu protestno okupljanje zbog urbanističkih planova kojima se, kako su naveli, uništava zelenilo u gradu i privatnicima omogućava da zarade gradnjom višespratnica i asfaltiranjem.

Protest "Jedan od pet miliona" nije održan u Novom Sadu, "okupljeni razočarani"
Foto: Novinar.rs/ M. A. M.

Stotinak ljudi okupilo se u Limanskom parku gde je planirana izgradnja ugostiteljskog objekta i saobraćajnice, saopštava N1,

Iz Saveza za Srbiju poručuju da se oštro protive odluci Skupštine grada o izradi novog regulacionog plana parka, koji će omogućiti podizanje objekata u tom delu Limana. Pre dva meseca pokrenuli su i peticiju protiv devastacije Limanskog parka, a upozoravaju da je Novi Sad daleko ispod evropskog proseka po pokrivenosti parkovima.

Dodaju i da gradska vlast intenzivnu izgradnju na uštrb zelenih površina predstavlja kao razvoj, ali da je to zapravo bogaćenje pojedinaca na račun svih građana.

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

To ne boli: Poslušajte neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO)

Sub sep 21 , 2019
To ne boli: Poslušajte neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO) Neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO) Klasična muzika u savremenom svetu pripisuje se ljudima koji demonstriraju superiorni intelekt […]
To ne boli: Poslušajte neka od najlepših dela klasične muzike (AUDIO)