Lekar iz Kikinde dao otkaz: Živu pacijentkinju proglasio mrtvom

Lekar iz Kikinde dao otkaz: Živu pacijentkinju proglasio mrtvom

Kikinda — Lekar Hitne službe kikindskog Doma zdravlja N. B. (30) dao je otkaz i pre isteka suspenzije jer je pacijentkinju proglasio mrtvom, iako je žena bila živa.

Image by PixelHeini from Pixabay

On je načinio grešku prilikom pregleda pacijentkinje u njenoj kući, gde je Hitna služba došla po pozivu porodice, jer je ona bila u teškom zdravstvenom stanju. Lekar kikindskog Doma zdravlja dao je otkaz u ovoj ustanovi i pre isteka suspenzije koja mu je izrečena, pišu “Večernje novosti“.

Pacijentkinja je posle pogrešne dijagnoze živela još četiri dana, a preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi. Lekar je nadređenima priznao grešku, a unutrašnja kontrola, koja je ispitivala ovaj slučaj, utvrdila je da je pogrešio jer prilikom pregleda pacijentkinje nije koristio ni stetoskop ni EKG aparat, te nije pravilno postupio prilikom utvrđivanja vremena i uzroka smrti.

Lekar iz Kikinde dao otkaz: Živu pacijentkinju proglasio mrtvom

“Lekar je bio suspendovan na 15 dana, ali je sam podneo zahtev za raskid ugovora o radu i pre isteka tog roka. To znači da on više nije zaposlen u ovoj ustanovi. Prethodno je priznao svoju grešku i shvatio da je najbolje da sam okonča ovaj za sve nas težak slučaj. Teško da bismo mogli da pređemo preko ovog propusta, jer se, nažalost, ponovio”,objasnila je dr Biljana Marković, direktorka Doma zdravlja, prenose “Novosti”.

Lekar N. B. je dve godine radio u kikindskom Domu zdravlja. Najpre godinu dana u ambulanti u Banatskom Velikom Selu, a onda isto toliko u Hitnoj službi, kao lekar opšte prakse. Ovo mu je bilo prvo zaposlenje.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Naša Maja: Kod nje je i pranje zavesa državna tajna!

uto avg 20 , 2019
Naša Maja: Kod nje je i pranje zavesa državna tajna! Može joj se: U planu javnih nabavki Skupštine Srbije za 2019. godinu vrednost svih javnih nabavki proglašena tajnom iako zakon […]
Naša Maja: Kod nje je i pranje zavesa državna tajna!