Beograd smanjuje broj taksista za trećinu

Beograd smanjuje broj taksista za trećinu

Dozvoljeni broj taksi vozila na ulicama Beograda će od 1. januara 2020. godine biti smanjen za trećinu, sa skoro 6.400 na tačno 4.149.

Taksisti ipak i danas protestuju
Image by Michael Gaida from Pixabay
Kako se navodi u Rešenju objavljenom u Službenom listu Grada Beograda, Sekretarijat za javni prevoz će ubuduće izdavati dozvole za taksiste preko dozvoljenog broja.
Takođe se navodi da će „taksi prevoznici koji na dan ovog rešenja obavljaju obavljaju delatnost taksi prevoza i ispunjavaju uslove u skladu sa [postojećim propisima] nastavljaju sa obavljanjem ove delatnosti”.
Do navedenog smanjenja broja se može doći prirodnim odlivom radne snage (na osnovu smrti, invaliditeta, penzionisanja), ili gubljenjem dozvole za obavljanje taksi prevoza usled neplaćanja dažbina ili presudom za krivično delo od najmanje godinu dana, kazao je predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić.
On je za Blic ocenio da nova studija, koja će biti objavljena krajem sledeće godine, utvrditi potreban broj vozila, a da se ranije govorilo o 5.000 taksista kao optimalnom broju za glavni grad, odnosno jednog prevoznika na oko 600 stanovnika.
POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

SzS ne odustaje od bojkota, za Tadića iznuđeno rešenje, PSG još razmišlja

uto dec 3 , 2019
Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić rekao je posle sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta da SZS neće promeniti odluku o bojkotu izbora i najavio da će […]