SzS ne odustaje od bojkota, za Tadića iznuđeno rešenje, PSG još razmišlja

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić rekao je posle sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta da SZS neće promeniti odluku o bojkotu izbora i najavio da će sledeće sedmice ponovo razgovarati sa evropskim parlamentarcima. Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kazao je da je bojkot iznuđeno rešenje i da bi voleo da je situacija takva da opozicija izađe na izbore, dok je međunarodni sekretar Pokreta slobodnik građana rekao da će PSG odluku o bojkotu doneti kada se završi međustranački dijalog.

SzS ne odustaje od bojkota, za Tadića iznuđeno rešenje, PSG još razmišlja
Screenshot

Jeremić je posle sastanka sa Delegacijom EU u Beogradu, kojem su prisustvovali David Mekalister, Manfred Veber i Vladimir Bilčik, rekao da SZS neće učestvovati u međustranačkom dijalogu u Skupštini Srbije, već će se odvojeno sastati sa delegacijom EP koja posreduje u tim razgovorima.

Prema njegovim rečima, današnji razgvoro je bio konstruktivan, ali Jeremić kaže nije optimista da može doći do pomeranja datuma za sprovođenje parlamentarnih izbora planiranih za proleće.

Screenshot

Jeremć je ponovio raniji stav SzS-a da neće učestvovati na predstojeće izbore planirane za proleće.

“Vreme je već isteklo”, kazao je Jeremić ispred sedišta Delegacije Evropske unije u Srbiji.

On je ponovio i da SzS neće učestvovati u dijalogu u Skupštini Srbije, uz posredstvo EU, o izbornim uslovima.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je sagovornike informisao o situaciji u Srbiji i ocenio da je situacija bizarna jer se sedam godina u javni prostor “ubrizgava laž, agresija i patologija”.

On je istakao da zbog toga “ljudi u Srbiji ne mogu da sagledaju šta je istina”.

Screenshot

Tadić je rekao da bi voleo da postoji situacija da opozicija izađe na izbore, a što se tiče eventualnog učešća, naveo je da postoji dijalog sa predstavnicima Evropskog parlamenta i da će on biti nastavljen.

“Važno je da se više ne lažemo. Ja bih voleo da imamo situaciju da možemo da izađemo na izbore, bojkot je sam po sebi problematičan, ali ovde je to iznuđeno rešenje”, naglasio je Tadić.

Međunarodni sekretar Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari izjavio je da će PSG učestvovati u daljem dijalogu, a da će tek posle toga odlučiti da li će učestvovati na izborima.

Screenshot

Albahari je naveo da je PSG informisao delegaciju Evropskog parlamenta o trenutnom stanju u oblasti medija i vladavine prava i dodao da situacija “nije dobra”. On je rekao da su evropski predstavnici “razumeli tu poruku”.

 

Sastanku sa delegacijom Evropskom parlamenta prisustvovali su Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i Socijaldemokratska stranka.

Ispred SzS-a pored Jeremića prisustvovali su i drugi lideri tog saveza Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Nebojša Zelenović i Boško Obradović. Delegacija Evropskog parlamenta juče se sastala i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Tepić: Daš dva traktora Srbima na Kosovu i dobiješ izvoz oružja za Jermeniju? Ko je izvozio oružje iz Krušika u Avganistan,

Uto dec 3 , 2019
Oružje proizvedeno u vojnoj fabrici “Krušik” iz Valjeva prevoženo je sa aerodroma “Nikola Tesla” i za Avganistan, izjavila je danas šefica poslaničkog kluba Samostalni poslanici Marinika Tepić i pokazala  fotografije […]
Tepić: Šta radi Vučić sa Palestincem koji je na poternici Interpola?