Vlada Srbije umesto za zdravstvo, milijardu i po daje Putevima Srbije

Vlada Srbije umesto za zdravstvo, milijardu i po daje Putevima Srbije

Vlada Srbije umesto za zdravstvo, milijardu i po daje Putevima Srbije
Ilustracija

Vlada Srbije donela je rešenje kojim se ukupno 1,7 milijardi dinara sa stavki za podršku Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i servisiranja spoljnog duga prebacuje Javnom preduzeću “Putevi Srbije”, navodi se u rešenju Vlade objavljenom u Službenom glasniku.

U rešenju Vlade Srbije, koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, umesto za podršku RFZO iz budžeta za 2019. se, kako je navedeno prebacuje “Putevima Srbije” 1,4 milijardi dinara.

Još 300 miliona dinara prenosi se sa servisiranja spoljnog javnog duga, odnosno za otplatu stranih kamata, prenosi Nova ekonomija.

Ova sredstva “raspoređuju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih Javnom preduzeću ‘Putevi Srbije’ za održavanje mreže državnih puteva I i II reda, kao i za obaveze iz člana 70. Zakona o putevima”.

Ovo nije prvi put da Vlada Srbije preusmerava sredstva sa RFZO – ove godine je odlučila da se 60 miliona dinara, koliko je bilo namenjeno Fondu, potroši na međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje “Srbija stvara”, piše Nova ekonomija.

Vlada je takođe pomagala i JP “Koridori Srbije”, sa 500 miliona dinara u novembru, 300 miliona dinara u oktobru i dve milijarde dinara u septembru.

N1, NOVA EKONOMIJA

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

SNS briga o natalitetu: Milostinja od 3.000 do 5.500 dinara zvana dečji i roditeljski dodatak još nije isplaćena a kad će - ne zna se

Sre dec 25 , 2019
SNS briga o natalitetu: Milostinja od 3.000 do 5.500 dinara zvana dečji i roditeljski dodatak još nije isplaćena a kad će – ne zna se Roditeljski i dečji dodatak se, […]