Propao sedmi pokušaj prodaje “Jugoremedije”

ZRENJANIN – Propao je i sedmi pokušaj prodaje nekadašnjeg farmaceutskog giganta zrenjaninske Fabrike lekova “Jugoremedija” u stečaju, potvrdio je za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

Javna prodaja ovog preduzeća bila je zakazana za danas, međutim, niko nije otkupio dokumentaciju i položio depozit, pa se sedmi pokušaj prodaje proglašava za neuspešan.

Početna cena bila je 800 miliona dinara.

Savić objašnjava da ipak postoje dva zainteresovana kupca koja iz svojih razloga nisu u ovom krugu bili u mogućnosti da se prijave na javni poziv.

Savić kaže da će se sa njima razgovorati kako bi se proverilo da li su i dalje zainteresovani, a ukoliko jesu, odbor poverilaca “Jugoremedije” će odrediti novi rok za prodaju ili će se možda, kaže, ići na pokušaj prodaje ovog preduzeća neposrednom pogodbom.

Imovinu “Jugoremedije” čine, između ostalog, industrijski kompleks u Zrenjaninu, intelektualna svojina, odnosno 24 žiga, kao i motorna vozila, inventar…

U Jugoremediji je stečaj proglašen 2012. godine.

Nakon toga usledio je bankrot četiri godine kasnije, a 2017. godine procenjeno je da imovina ovog nekadašnjeg giganta vredi četiri milijarde dinara.

Izvor: RTV

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Kim Džong Un poslao "prelepo" pismo Trampu na tri strane

pet avg 9 , 2019
Kim Džong Un poslao “prelepo” pismo Trampu na tri strane Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je primio prelepo pismo na tri strane od severnokorejskog lidera Kim Džong Una […]
Kim Džong Un poslao "prelepo" pismo Trampu na tri strane