Od avgusta poskupljuje gas, struja i gorivo

1

Od avgusta poskupljuje gas, struja i gorivo

Od avgusta potrošače gasa, struje i goriva u Srbiji očekuje novo poskupljenje zbog uvođenja novog nameta za unapređenje energetske efikasnosti, piše list Politika.

Politika je prenela da će .

Novac od tog nameta biće korišćen za zamenu vrata i prozora u zgradama i za toplotnu izolaciju, kao i za ulaganje u kotlove za grejanje.

Javno preduzeće “Srbijagas” je saopštilo da je obavestilo svoje potrošače da će povećanje cene početi s julskim računima za gas i da će se naknada usklađivati jednom godišnje.

Od avgusta poskupljuje gas, struja i gorivo

Julski računi za struju takođe će biti uvećani, jer je Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara predviđeno da taj novi namet plaćaju i svi koji troše struju.

Takođe, i vozači će na svaki litar benzina, dizela i auto-gasa morati da plaćaju tu naknadu.

Politika je prenela da sav taj novac neće ići ni “Srbijagasu”, ni EPS-u, ni naftnim kompanijama, nego direktno u državni budžet Republike Srbije odakle bi trebalo da se iskoristi za unapređenje energetske efikasnosti.

Izvor: N1

Novinar

One thought on “Od avgusta poskupljuje gas, struja i gorivo

  1. Лако је Вучићевом FREAK-SHOW режиму да поскупљује кад за све није одговорна власт, него опозиција: трилинг Јеремић-Ђилас-Обрадовић 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vučić i Erdogan razgovarali telefonom. Erdogan podržao politiku predsednika Srbije

sri jun 26 , 2019
Vučić i Erdogan razgovarali telefonom. Erdogan podržao politiku predsednika Srbije Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je podržao politiku predsednika Srbije. Oni […]
Erdogan dolazi u Srbiju 29. avgusta

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds