MOL širi biznis u Srbiji

1

BEOGRAD – Mađarska naftna kompanija MOL planira da proširi svoje poslovanje u Srbiji, rekao je Tanjugu ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter najavljujući nove investicije iz te zemlje.

Pinter je na poslovnom forumu „Srbija-Mađarska” u Privrednoj komori Srbije (PKS) izrazio očekivanje da će Srbija i Mađarska uskoro da dostignu cifru od tri milijarde evra međusobne robne razmene.

Mađarski ambasador u Srbiji kaže da dve države nemaju otvorenih političkih pitanja i da proteklih godina ekonomska saradnja jača.

Podsetio je na završetak akvizicije Vojvođanske banke od strane OTP banke krajem aprila kao i na započeti proces pripajanja francuske Societe General banke od strane OTP-a.

„Mađarska naftna industrija planira da širi njene aktivnosti u Srbiji, a imamo detaljne informacije o aktivnostima drugih mađarskih firmi”, rekao je Pinter.

Saradnja dve države, kaže, pokazuje da je u narednom periodu moguće dostići tri milijarde evra robne razmene.

Proteklih godina, kaže Pinter, dve privrede su svoju saradnju fokusirale na oblast poljoprivrede, IT sektor, ali saradnja se odvija na gotovo svim poljima, od industrije do zaštite životne sredine i finansija. . .

Izvor: SEEbiz

Novinar

One thought on “MOL širi biznis u Srbiji

  1. Битно је да НИС није нигде видео могућност за послове, па се самоукинуо: сметала му и нафтоносна поља у Анголи која је имао!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Nešto nije u redu sa narodom koji se deli po tome da li treba dati dupe Rusima ili Amerima

sri jun 19 , 2019
Nešto nije u redu sa narodom koji se deli po tome da li treba dati dupe Rusima ili Amerima Milan Milenković: Sorabi i politika Ono što me uvek iznova fascinira […]
Nešto nije u redu sa narodom koji se deli po tome da li treba dati dupe Rusima ili Amerima

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds