Kineski turisti otkazali 80% aranžmana u Beogradu

Kineski turisti otkazali 80% aranžmana u Beogradu

Kineski turisti otkazali 80% aranžmana u Beogradu

Kineski turisti otkazali 80% aranžmana u Beogradu
Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Turisti iz Kine su otkazali oko 80% rezervacija za februar i mart u beogradskim hotelima zbog koronavirusa, navodi direktor poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije “Hores”

On je za današnji Blic naveo da je Ministarstvo kulture i turizma Kine prošlog meseca donelo odluku o privremenom prestanku prodaje turističkih aranžmana.

“Grupe koje su svoj boravak u hotelima naše prestonice zakazale za leto čekaju da vide kako će se stvari po pitanju virusa korona odvijati u budućnosti, pa će u skladu sa tim delovati”, kazao je Genov i dodao da nije bilo značajnijeg otkazivanja aranžmana turista iz drugih zemalja.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Beogradu je tokom januara boravilo skoro 52.700 stranih turista, a najbrojnija grupa je bila iz Kine.

Turisti iz Kine su po broju ostvarenih noćenja u Srbiji tokom 2019. godine bili na drugom mestu, odmah iza gostiju iz Bosne i Hercegovine.

Blic

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Bakljada u Kosovskoj Mitrovici povodom Vučićevog rođendana (VIDEO)

Čet mar 5 , 2020
Bakljada u Kosovskoj Mitrovici povodom Vučićevog rođendana Kosovska Mitrovica — Građani Kosovske Mitrovice čestitali su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću 50. rođendan na neobičan način, prenosi portal Kosovo online. Oni su […]