Er Srbija pregovara o kupovini aviona Suhoj

Er Srbija pregovara o kupovini aviona Suhoj

Visoki zvaničnik Vlade Rusije Sergej Prihotko rekao je da srpska aviokompanija “Er Srbija” pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom “Suhoj” o kupovini aviona “Suhoj Superdžet 100”, o formiranju centra za remont ovih aviona na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini letelica MS-21, koje su u pripremnoj fazi.

Vlada opet uzela od građana Srbije i poklonila 21 milion evra Er Srbiji

Prihotko je rekao da je Rusija spremna i da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane, ako se ona odluči da pokrene nuklearni energetski program, da učestvuje u izgradnji Centra za nuklearnu energiju, tehnologiju i inovacije, o čemu vlade dve zemlje pripremaju sporazum.

Prema njegovim rečima, uspostavljanje zone slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije, o čemu će ugovor biti potpisan 25. oktobra u Moskvi, ne ugrožava interese EU.

“Sporazum o zoni slobodne trgovine između EAEU i Srbije ne ugrožava interese trećih strana, uključujući članice EU. Prema zvaničnim dokumentima EU, zemlje kandidati za članstvo mogu da imaju specijalne trgovinske odnose s drugim zemljama sve dok ne postanu članice EU”, rekao je Prihotko, prenosi TASS.

On je novinarima u Moskvi uoči današnje posete ruskog premijera Srbiji rekao da je za Rusiju važno da približavanje Srbije članstvu u EU neće dovesti do smanjenja rusko-srpske saradnje.

Izvor: N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

DW: Da li je proširenje EU zauvek mrtvo?

Sub okt 19 , 2019
DW: Da li je proširenje EU zauvek mrtvo? Francuski veto za Skoplje i Tiranu izraz je duboke skepse prema proširenju EU, kažu sagovornici DW. Verodostojnost EU na Balkanu nikada nije […]
%d bloggers like this: