Saša Radulović dobio treći sudski spor protiv Pinka

Saša Radulović dobio treći sudski spor protiv Pinka

Saša Radulović dobio treći sudski spor protiv Pinka

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je juče da je Viši sud u Beogradu presudio da Televizija Pink plati 90.000 dinara, sa kamatama i sudskim troškovima, njegovom predsedniku Saši Raduloviću zbog povrede ugleda i časti i da je to treća presuda koju je on dobio protiv te medijske kuće.

Kako se navodi u saopštenju, predmet spora bila je tvrdnja izneta u tekstu od 20. marta 2017. godine pod naslovom “Evo ko je kandidat za predsednika: Radulović ojadio gradane Srbije za 49 miliona”.

Saša Radulović dobio treći sudski spor protiv Pinka
Screenshot

“Sud je konstatovao da TV Pink nije proverio poreklo, tačnost, potpunost i istinitost informacija pre objavljivanja i presudio da nije smeo objavljivati neproverene tvrdnje za koje je na sudu utvrđeno da su neistinite”, navodi se u saopštenju.

DJB je ocenio da je ta televizija iznosila neistinite optužbe na račun Radulovića u jeku predizborne kampanje da bi ga diskreditovala u očima glasača, iako je sud utvrdio da on kao stečajni upravnik nije dobio 495 mesečnih novčanih naknada od 49 miliona dinara i da nije tačno da je sklapao ugovore o knjigovodstvenim poslovima sam sa sobom.

Taj pokret je ocenio da politička šteta koja je naneta DJB daleko prevazilazi iznos odštete koju presuđuje sud i da se takve stvari ne bi ponavljale ako bi sud medije koji namerno plasiraju neistine kažnjavao adekvatno.

Ovakva sudska praksa je direktan podsticaj za nastavak zloupotrebe medija u obračunu vlasti s opozicijom”, dodaje se u saopštenju.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Tači: Kosovo se oseća kažnjenim i prevarenim od Evropske unije

sub feb 15 , 2020
Tači: Kosovo se oseća kažnjenim i prevarenim od Evropske unije Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je u intervjuu za RTK da bi kraj dijaloga Kosova i Srbije trebalo da donese […]