Šajn: Na mestima gde se odlučuje o Romima nema Roma

Povodom Međunarodnog dana Roma predsednik Romske partije Srđan Šajn poručio je da svi u društvu treba da rade na unapređivanju položaja pripadnika romske zajednice.

Šajn je naveo da kao društvo moramo da se opredelimo da li hoćemo da zajedno rešavamo probleme Roma ili ćemo Roma da se setimo samo svakog 8. aprila, uz konstataciju da moramo više da uradimo u tom pogledu.

Uz čestitke svim pripadnici romske zajednice povodom Međunarodnog dana Roma, Šajn je ukazao na to da veliki broj građana, a među njima najveći broj Roma, u situaciji kada je kriza nemaju struju i njihova deca ne mogu da prate nastavu na daljinu.

“Takve stvari nisu primerene vremenu u kome živimo”, navodi Šajn u saopštenju.

Predsednik Romske partije kaže da iako su neki segmenti vlasti uradili mnogo u procesu integracije Roma, ne možemo da budemo zadovoljni dok to ne postane potpuno koordinisana akcija svih odgovornih činilaca.

“Na najodgovornijim mestima gde se odlučuje o Romima nažalost nema Roma”, kaže Šajn.

Izvor. RTS

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

EVO KAD ĆETE MOĆI DA ŠETATE SVOJE LJUBIMCE TOKOM POLICIJSKOG ČASA OD PETKA DO PONEDELJKA!

sri apr 8 , 2020
Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa doneta je odluka da se tokom trajanja zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 sati vlasnicima kućnih ljubimaca […]