Poginuo Dalibor Andonov Gru

Poginuo Dalibor Andonov Gru

Muzičar Dalibor Andonov Gru poginuo je u 47. godini u nesreći tokom kajtinga u Zemunu. Gru je tokom 90-ih postao jedan od najpoznatijih repera stare škole sa hitovima „Biću tu“, „Petak“, „Srce“, „Dosta mi je svega“…

Foto: Privatna arhiva

Reper i di-džej Dalibor Andonov Gru poginuo je u 15.20 časova, kada je upao u vodu dok je vozio dasku privezanu za zmaj, saopštila je večeras Radio televizija Srbije.

Prijatelji sa kojima je bio izvadili su ga iz vode na čamac i prevezli do nautičkog kluba „Zemun“, odakle je pozvana hitna pomoć koja je samo mogla da konstatuje smrt.

Rođen je 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu, iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd. Iako je u Beogradu završio mašinsku školu, počeo je da se bavi muzikom.

Trenirao je vaterpolo, a u slobodno vreme je voleo skijanje, košarku, snoubording.

Prvi album Da li imaš pravo je snimio 1995. godine. Popularnost dobija pesmom Biću tu.

Rep album pod nazivom Gru 2, izdao je 1996. godine, sa kojeg su pesme Petak, Srce, Dosta mi je svega postale veliki hitovi.

Tri godine kasnije, 1999, Gru izdaje treći album Vetrenjače. Sa četvrtog albuma Beograd, 2003. godine, izdvojile su se numere Pravi broj, Moj grad, Stara škola, nova škola.

Poslednji album The Ultimate Collection izdao je 2009. godine, posle čega i nekoliko singlova.

Radio je i kao di-džej. Sarađivao je sa brojnim muzičarima među kojima su Ajs Nigrutin, Tijana Dapčević, „Del arno bend“, Marčelo, „Bajaga i instruktori“, „Montenigers“, Vasil Hadžimanov.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Na društvenim mrežama se od repera oprašta veliki broj njegovih poštovalaca i prijatelja.

U ime Pokreta za bezbednost i u svoje lično ime od Dalibora Andonova se oprostio Vladimir Savić:

Foto: Privatna arhiva

POSLEDNJI POZDRAV POŠTOVANOM PRIJATELJU I BRATU SA BGD GETTO ASFALTA, DALIBORU ANDONOVU-GRUU.

Danas u Zemunu, kod nautičkog kluba Zemun, pogino je Dalibor Andnov Gru, urbana legenda i začetnik hip-hop rep kulture u Srbiji, tokom nesretnih 90-tih godina.

Grua sam poznavao gotovo čitav svoj život.

Upoznali smo se davnih dana tokom nesretnih devedesetihih godina, na beogradskom asfaltu.

Nismo se se nešto posebno družili, jer smo pripadali različitim krajevima Beograda, i različitim generacijama. On je bio momak sa Vidikovca, a ja sa Liona.

Posle decenije i po postali smo i komšije na Vidikovcu.

Međusobno poštovanje i uvažavanje bilo je obostrano.

Njegov prvi veliki hit “Pravo u raj” po kome je postao poznat, opisao je odlazak nekih naših drugara sa beogradskog asfalta, u jeku uličnog rata u sukobima momaka iz različitih delova Beograda.

Devedesetih godina gotovo da nije bilo kraja u Beogradu i generacije a da nije izgubila nekog druga, prijatelja, tokom žestokih obračuna ekipa momaka, usled povećanog obima kriminala.

Gru sam po sebi voleo je adrenalin i ekstremne sportove, za koje je živeo.

Tužno i žalosno je da je Beograd ostao bez još jedne urbane legende, uz koje su odrstale mnogobrojne generacije.

Poštovanovanom prijatelju iz beogradskog geta, neka te dragi anđeli čuvaju.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Vučiću reaguj - Miša Vacić ti kalja lik i delo!

Pon sep 9 , 2019
Vučiću reaguj – Miša Vacić ti kalja lik i delo! Mišu Vacića je Srbija upoznala preko raznoraznih tupavih, ispraznih i najčešće tragikomičnih postupka koje je činio tokom njegovog višegodišnjeg bavljenja […]
Vučiću reaguj - Miša Vacić ti kalja lik i delo!
%d bloggers like this: