Od sutra pojačana kontrola brzine u saobraćaju

Od sutra pojačana kontrola brzine u saobraćaju

Beograd — Pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od sutra do 18. avgusta, saopštio je MUP.

Kako se navodi, ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uredjaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video – nadzora i uredjajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagodjena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Izvor: B92

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Satelit snimio misteriozni objekat u svemiru? (VIDEO)

Ned avg 11 , 2019
Satelit snimio misteriozni objekat u svemiru? (VIDEO) Snimak postavljen na kanalu teoretičara zavere „thirdphaseofmoon“ na Jutjubu, snimljen je „Spejs iksovim“ satelitom „Amos 17“, koji je lansiran ove nedelje. Misteriozni objekat […]
Satelit snimio misteriozni objekat u svemiru? (VIDEO)