Kon: Pogoršava se situacija sa koronavirusom, nema naznake brzog poboljšanja

Kon: Pogoršava se situacija sa koronavirusom, nema naznake brzog poboljšanja

Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv pandemije Predrag Kon izjavio je da se situacija sa koronavirusom nesumnjivo pogoršava i da je takva da se “ne vide naznake da će biti brzog poboljšanja”.

Kon: Pogoršava se situacija sa koronavirusom, nema naznake brzog poboljšanja
Printscreen

Kon je, u gostovanju na televiziji Pink, rekao da je alarmantan podatak da čak 57 odsto obolelih od koronavirusa ne zna gde se zarazilo, što automatski pokazuje da je virus u cirkulaciji, a posebna opasnost od inficiranja je u javnom saobraćaju, kao i u drugim zatvorenim prostorima.

Kako je objasnio, predstoje prijemni ispiti, maturske večeri, svadbe i druga slavlja, a sve to su rizični skupovi.

“Lično mislim da je situacija dovoljno pogoršana i treba da se ‘uzmemo u pamet’. Možemo da razmišljamo i o prekidu rada noćnih klubova i smanjenju radnog vremena lokala”, konstatovao je Kon.

On je dodao da su to stvari koje se razmatraju u Kriznom štabu i da smatra da je bolje da te mere budu donete što pre, nego da se situacija pogoršava.

Fonet

Kon: Pogoršava se situacija sa koronavirusom

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Ulazak u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa i obaveznog karantina

Pet jun 26 , 2020
Ulazak u Severnu Makedoniju od danas bez PCR testa i obaveznog karantina Severna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od […]