Kon otkrio kome posvećuje ORDEN!

“Vreme je da se situacija u borbi sa koronom preokrene, da sa pojavom vakicna i solidarnim sprovođenjem mera potpisnemo ovu neman 21. veka”, poručio je danas epidemiolog dr Predrag Kon, jedan od odlikovanih za zasluge u borbi sa korona virusom.

Kon, koji je odlikovan Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, rekao je da će to priznanje preuzeti sa osećanjem ogromne časti i uz zahvalnost na poverenju da se obrati u ime svih laureata.

– Svoj doprinos dali su zdravstveni radnici, ali i brojno nemedicinsko osoblje. U odlikovane su uključene i institucije, za javno zdravlje i socijalne zaštite, koje su se istakle radom, kao i pripadnici vojske koji su sve vreme, a posebno u prvom talasu bili od uzuzetne pomoći. Novinari koji su doprineli odgovornim izveštavanjem, kao i ljudi koji su imali herojsko angažovanje, a da nisu medicinski radnici – nabrojao je Kon.

Posebno je naveo da su danas 12 lekara i jedna medicinska sestra, koji su u borbi protiv kovida izgubili život, posthumno odlikovani.

Podsetio je da istorija Ordena Karađorđeve zvezde, koji od danas nosi, seže u 1904. godinu.

– Orden ću preuzeti sa osećajem časti, danas mi je ukazano poverenje da se obratim u ime svih odlikovanih. Svima čestitam i želim da se sa ponosom sećaju današnjeg dana. Svima koji su se i danas našli u situaciji da brane živote naših građana, zahvaljujem se – rekao je dr Kon, istakavši da svoj orden posvećuje porodici, supruzi Vesni, njenoj ćerki Aldini i posebno njegovom sinu Slobodanu.

Izvor: Republika.rs

Novinar

Vaš komentar

Next Post

KOLO-ROD-NI: Kriv lenjir i ono što je pravo meri krivim

Sre nov 11 , 2020
Piše: Mirjana Prljević Pre šest godina napustio nas je veliki glumac Nikola Simić te ovom prilikom želim da podelim svoje iskustvo i naravoučenije, i kako je to lepo kada imate […]
%d bloggers like this: