Zorana Mihajlović brani uhapšenog državnog sekretara iz njenog ministarstva: Nije kriv!

Zorana Mihajlović brani uhapšenog državnog sekretara iz njenog ministarstva: Nije kriv!

Zorana Mihajlović brani uhapšenog državnog sekretara iz njenog ministarstva: Nije kriv!
Instagram

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je, u pisanoj izjavi, rekla da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

“Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija”, poručila je ona.

Zorana Mihajlović brani uhapšenog državnog sekretar iz njenog ministarstva: Nije kriv!

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u “Infrastrukturi železnice”. Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Ilustracija, Pixabay, Instagram

Naime, postoje osnovi sumnje da su zaposleni u “Infrastrukturi železnice” M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao državni skeretar, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva davao je takozvane “uslužne ponude” kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

Sredinom januara direktor “Infrastruktura železnica” Miroljub Jevtić uhapšen je sredinom januara zbog primanja mita.Tabloidi su posle hapšenja objavili da je Jevtić tokom saslušanja izjavio da je u korupciju umešana bila i ministarka Zorana Mihajlović, što je ona demantovala.

Fonet

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Trampovi "dilovi" na Balkanu i Balkan kao poligon za vežbu Bele kuće

pon feb 3 , 2020
Trampovi “dilovi” na Balkanu i Balkan kao poligon za vežbu Bele kuće EU je zakazala i sada pored aut-linije posmatra kako Amerikanci vode igru. Tramp traži sebi slične tipove poput […]
Trampovi "dilovi" na Balkanu i Balkan kao poligon za vežbu Bele kuće