Železničar iz Srbije uhvaćen u vozu sa 13 kilograma heroina

Slovenačka policija otkrila je u međunarodnom putničkom vozu na liniji iz Turske za Austriju više od 13 kilograma heroina koji je u putničkoj torbi prenosio jedan državljanin Srbije, deo osoblja voza, objavili su slovenački mediji, navodeći da vrednost droge na narko-tržišu dostiže oko 1,3 miliona evra i da je reč o jednoj od najvećih zaplena droge u toj zemlji ove godine.

Ilustracija, Foto: MUP Srbije

Droga je, prema navodima slovenačke policije, otkrivena prilikom kontrole na stanici Dobova, pri ulasku voza u Sloveniju, a bila je u vagonu koji koristi osoblje voza.

Kriminalistički inspektor policijske uprave u Novom Mestu France Božičnik rekao je novinarima da je u torbi, za koju je utvrđeno da pripada 35-godišnjem državljaninu Srbije, nađeno više od 13 kilograma heroina spakovaog u 25 paketića.

Neimenovani državljanin Srbije bio je deo osoblja u tom međunarodnom vozu. Njemu je određen mu pritvor, a preti mu zatvorska kazna od pet do 15 godina.

Na osnovu prvih saznanja policija pretpostavlja da bi otkriveni heroin mogao biti pošiljka u okviru šireg narko lanca krijumčarenja i prodaje droga, pa će u tom pravcu biti nastavljena istraga.

Izvor: N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Haradinaj neće biti poslanik u Skupštini Kosova

Sre okt 16 , 2019
Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio je da će, posle verifikovanja izbornih rezultata i posle konstituisanja Skupštine, svoj mandat predati parlamentu, javlja RTK i navodi da je lider Alijanse za […]
%d bloggers like this: