Segej Trifunović napadnut u centru Beograda (VIDEO): Zagovornici bojkota mi crtaju metu na čelu

Segej Trifunović napadnut u centru Beograda (VIDEO): Zagovornici bojkota mi crtaju metu na čelu

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Segej Trifunović napadnut u centru Beograda (VIDEO): Zagovornici bojkota mi crtaju metu na čelu
Printscreen

Kako je za N1 ispričao član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, Trifunoviću je prišao čovek i provocirao ga pitanjima “ko ovo plaća” i onda ga je u jednom trenutku udario po licu.

Miletić je naveo i da je policija, koja je bila u blizini, privela napadača, a da će advokat PSG-a podneti prijavu.

Član predsedništva PSG Pavle Grbović kazao je za portal Nova S da je prolaznik Trifunoviću vikao da je “izdajnik” i da mu predsednik Srbije Aleksandar “Vučić skuplja potpise za listu”.

“Nakon kraće verbalne rasprave čovek je Trifunovića udario pesnicom u glavu”, rekao je Grbović i dodao da je Trifunović dobro.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su privedena dva lica zbog narušavanja javnog reda i mira u centru Beograda.

U saopštenju se navodi da policije sumnja da je Ž.A. (67), nakon kraće rasprave “udario zatvorenom šakom” Sergeja Trifunovića, a potom je “u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M.Đ. (65) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta”.

Policija je privela i Ž.A. i M.Đ. i obavestila tužilaštvo koje će odlučiti o daljem toku postupka, piše u saopštenju.

Snimak napada objavila je TV Al Džazira.

Pokret slobodnih građana prikupljao je potpise ispred Ruskog cara za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Objašnjavajući šta je prethodilo incidentu, Trifunović je novinarima izjavio kako ga je jedan od prolaznika pitao ko je kupio šator, a da mu je on odgovorio “Vučić”.

“‘Da, da, Vučić, znamo da je Vučić’, ja rekoh: ‘Ali, Đilas je platio ozvučenje’… Kaže on: ‘Nemoj ti meni… ja sad provalim da je čovek zaista ozbiljan i kažem: ‘Pozdravite Vašu gospođu majku’. To je zaista sve što sam rekao. I sledi takav udarac, ja skačem na njega, moji me drže…”, rekao je Trifunović.

Printscreen

Tada, je, prema rečima Trifunovića, drugi čovek prolazio biciklom i izvadio šrafciger.

“To je čovek koji već tri dana dolazi ovde i baca najgore moguće uvrede, koji na mene vadi šrafciger. Ceo narativ koji deo opozicije koja je u bojkotu, upućuje ka nama, da smo prodani Vučićevi plaćenici, rade isto ono što radi Informer Dragana Vučićevića i Pink Željka Mitrovića, oni crtaju mete na našem čelu i onda dolazi do ovakvih slučajeva”, rekao je Trifunović za “Al Džaziru”.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Trifunović je kazao i da PSG sada vežba za ono što ga čeka u Skupštini. Na pitanje novinarke N1 kako kada za napad optužuje one koji neće u parlament, već bojkotuju izbore, predsednik PSG je rekao da misli na vladajuću Srpsku naprednu stranku.

“Zato što sam gledao scene kako napadaju Boška Obradovića, kako su napadali Aleksandru Jerkov ‘ustašku k*rvu’, kako su napadali… Sigurno si gledala Skupštinu bar neki put, onda verovatno možeš da zaključiš o čemu pričam”, naveo je on i dodao da će se protiv toga boriti “fantastičnim sredstvima koja vam neću odati”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

"Reći ocu ubijene devojčice: 'Gde ste vi bili tada', može samo monstrum Vučićevog režima Biljana Popović Ivković"

ned maj 31 , 2020
“Reći ocu ubijene devojčice: ‘Gde ste vi bili tada’, može samo monstrum Vučićevog režima Biljana Popović Ivković” Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je od državne sekretarke Ministarstva […]