Na punktu Merdare sprečen je pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice

Na punktu Merdare sprečen je pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice sa Kosova u Nemačku, saopštila je Uprava carina, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Foto: Uprava carina Republike

Devojčica je pronađena u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“ nemačkih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 42-godišnji muškarac, a sa njim je bio i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti.

Tokom redovne kontrole rekli su da nemaju ništa da prijave, ali su carinici detaljnim pregledom automobila u prostoru za rezervni točak pronašli devetogodišnju devojčicu albanske nacionalnosti.

Dokumenta pronađene devojčice, kao i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno su pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se ono igralo i slučajno sakrilo u gepeku.

Devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Danas

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Đilas: Savez za Srbiju neće učestvovati na preostala dva okrugla stola. Produbljivanje političke krize je odgovornost isključivo Aleksandra Vučića

pon avg 19 , 2019
Đilas: Savez za Srbiju neće učestvovati na preostala dva okrugla stola. Produbljivanje političke krize je odgovornost isključivo Aleksandra Vučića Predsedništvo Saveza za Srbiju donelo je danas odluku da ne učestvuje […]
Đilas: Savez za Srbiju neće učestvovati na preostala dva okrugla stola. Produbljivanje političke krize je odgovornost isključivo Aleksandra Vučića

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds