Mirković: Priveden sam zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori

Mirković: Priveden sam zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječar i nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Saša Mirković priveden je danas u Budvi, javila je Radio televizija Srbije. Mirković je na svom Fejsbuk profilu napisao da je priveden zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori.

Nataša Tošić, Mirkovićeva advokatica, kaže za Insajder da on nije uhapšen u Budvi ni po kakvoj poternici.

“On je priveden jer je prekoračio boravak i uručena mu je prekršajna prijava. Naloženo mu je da napusti Crnu Goru, ali mu nije zabranjen ulazak”, kaže Tošić.

Mirković: Priveden sam zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori

Mirkovića je Viši sud u Zaječaru u maju 2019. osudio na godinu dana zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara ili oko 117.000 evra.

Istom odlukom suda pravosnažno je, na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, sa rokom provere od tri godine, osuđena njegova tadašnja saradnica Milena Trajković, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Mirković je, prema presudi, prekoračio granice svojih ovlašćenja, usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, a posredovao je i da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda nabavi robu ukupne vrednosti oko 14 miliona dinara.

Mirković, bivši poslanik i član Srpske napredne stranke koju je napustio 2015, uhapšen je 2017, zbog sumnje da je sa Trajkovićevom, oštetio budžet Grada, saopštilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Presudom Višeg suda u maju ove godine, potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Zaječaru, koji je Mirkovića u decembru 2017. na istu kaznu osudio zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića.

Izvor: Izvor: RTS, Insajder

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Valjevska pivara proizvodi Jagodinsko pivo

sub avg 10 , 2019
Valjevska pivara proizvodi Jagodinsko pivo Valjevska pivara počela je proizvodnju Jagodinskog piva, potvrdila je direktorka prodaje te pivare Nataša Petrović. – Tačno je da smo počeli sa proizvodnjom Jagodinskog piva i najverovatnije od ponedeljka biće […]
Valjevska pivara proizvodi Jagodinsko pivo