Kosovski tužilac: Trajković ubrzala istragu, osoba koja je nudila snimak možda u Mitrovici

Kosovski tužilac: Trajković ubrzala istragu, osoba koja je nudila snimak možda u Mitrovici

Kosovski tužilac Sulj Hodža rekao je da bi osoba koja joj je, kako je ranije srpska politilčarka Rada Trajković tvrdila, nudila navodni snimak ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića “mogla biti u Mitrovici” i dodao da je Trajković, što se tiče istrage, “ubrzala proces”.

Kosovski tužilac: Trajković ubrzala istragu, osoba koja je nudila snimak možda u Mitrovici
Screenshot/ Insajder, N1

Kako je KoSSev preneo, Rada Trajković juče je ponovo dala izjavu pred Specijalnim tužilaštvom Kosova u okviru istrage ubistva Ivanovića povodom njenih nedavnih navoda da joj je ponuđen video snimak ubistva srpskog političara, koji je ona odbila.

“Ovo lice je iz Mitrovice, prema nekim kazivanjima kojima raspolažemo, mi smo odmah počeli da se interesujemo i istražiteljima sam naložio da obezbedimo to lice i da vidimo njegove podatke, da saslušamo i da vidimo šta može da bude iz toga”, potvrdio je Hodža za kosovske medije, a preneo KoSSev.

Screenshot/ Insajder

On je potvrdio i ostale navode Trajković o tome da je ona odbila da uzme kasetu, te da je osobu uputila na to da kasetu preda tužilaštvu.

“Mi radimo sa istražiteljima, ali kažem da je Rada Trajković ubrzala ovu vrstu procesa za nas”, kazao je takođe Hodža.

Kosovski tužilac: Trajković ubrzala istragu, osoba koja je nudila snimak možda u Mitrovici

Trajković je juče za televiziju potvrdila da je sve ono što je znala – ispričala tužiocu, uz navode da joj je za snimak tražen novac na šta nije pristala, te da ne isključuje mogućnost da postoje i kopije ubistva, a da je jedna od nepotvrdjenih informacija i ta da je originalni snimak navodno dat članu srpske vlade.

Rada Trajković: Pomoću Milene Ivanović služba pere ono što se ne može oprati. Radoičića treba da zabrine ovolika Vučićeva podrška
Foto: Tanjug, Privatna Arhiva, FoNet Aleksandar Levajkovic

“Bila je priča da je originalni snimak predat članu Vlade Srbije, ali s obzirom da ne znam verodostojnost te izjave, očekujem da se to utvrdi na legalan način“, kazala je Rada Trajković za N1.

Do sada su četiri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom srpskog političara, od kojih su dve oslobođene. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, oko 8 časova, sa šest hitaca u leđa, ispred svojih kancelarija.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE, uz želju da se nikad više ne vide

čet okt 3 , 2019
Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE uz želju da se nikad više ne vide I pored svakodnevnih dežurstava, jutros oko pet časova izvodjači radova uspeli su da dovezu mašinu i […]
Meštani najurili obezbeđenje i investitora MHE uz želju da se nikad više ne vide

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds