Haradinaj sutra putuje u Hag

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće sutra u Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK, preneo je portal gazetablic.kom.

Pozivajući se na izvore bliske Haradinaju, portal je preneo da bi kosovski premijer u ostavci trebalo da se u sredu, 24. jula pojavi pred tužiocima Specijalnog suda.

Istog dana, pred tužiocima Specijalnog suda bi kako je sam najavio, trebalo da bude ispitan i bivši portparol Glavnog štaba OVK, bivši predsednik Skupštine Kosova i predsednik Nacionalnog veća Socijaldemokratske inicijative, Jakup Krasnići.

Još uvek se nije poznato u kom će svojstvu Krasnići izaći pred tužioce, kao svedok ili kao osumnjičeni, prenosi Beta.

Haradinaj: Biću premijer do izbora nove vlade

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, saopštio je da će do izbora nove vlade nastaviti da vrši funkciju predsednika vlade u ostavci.

Haradinaj je, nakon zvaničnog podnošenja ostavke, na svom fejsbuk profilu napisao da su svi nadležni upoznati sa njegovom ostavkom, kao i zahtevom za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Naveo je da je o svemu nadležne institucije i pojedince obavestio pismom.

U skladu sa kosovskim ustavom i zakonima, kaže, pozvao je i da se preduzmu svi koraci za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da je sada sve u rukama naroda.

„Do izbora nove vlade, nastaviću da vršim ustavne dužnosti kao premijer i vlada u ostavci”, napisao je Haradinaj, prenosi Tanjug.

Haradinaj nastavio da obavlja zvanične dužnosti

PRIŠTINA – Očekuje se da će premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj danas zvanično predati svoju ostavku predsedniku Hašimu Tačiju, preneo je RTK.

Koha navodi da da je Haradinaj nastavio da obavlja svoje zvanične dužnosti, što su prištinski analitičari ocenili kao „političku manipulaciju” i njegov pokušaj da ojača svoj položaj.

Haradinaj je objavio svoju ostavku na sastanku kabineta u petak, nakon cega je najavio da ce pismo o ostavci biti dostavljeno u poneđeljak.

Zeri piše da kosovski politički komentatori smatraju da će se, nakon Haradinajeve ostavke, kosovski parlamentarni izbori najverovatnije održati u septembru, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Ako radite neke od ovih stvari onda ste pravi Srbin/Srb(p)kinja

Pon jul 22 , 2019
Ako radite neke od ovih stvari onda ste pravi Srbin/Srb(p)kinja Institut za teške metale u saradnji sa Udruženjem doživotnih fanova Željka Joksimovića, objavio je nedavno studiju o tome zašto su […]
Ako radite neke od ovih stvari onda ste pravi Srbin/Srb(p)kinja
%d bloggers like this: