Dveri: Niš nema prave informacije o broju umrlih od virusa cocvid-19

Foto: Beta/Branislav Božić

Gradski odbor pokreta Dveri u Nišu upozorio je danas da građani Niša nemaju zvaničnu informaciju o broju zaraženih, testiranih i broju umrlih sugrađana, iako je Niš jedno od najvećih žarišta pandemije korona virusa u Srbiji.

U saopštenju pokreta Dveri navodi se da se brojem umrlih i opštim zdravstvenim stanjem u Nišu manipuliše od prvog smrtnog slučaja zbog korona virusa u tom gradu 25. marta do danas.

„Tako je bilo i dok je komandant kriznog štaba bio Darko Bulatović koji je očito zbog lošeg upravljanja krizom smenjen, tako je i sada kada krizom upravlja Dragana Sotirovski, a informacije iznosi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović“, saopštile su Dveri.

Prema njihovim rečima, sve Nišlije znaju da brojevi umrlih koje iznose u medijima epidemiolozi Branislav Tiodorović, Predrag Kon i ministar Nedimović ne odgovaraju istini, a kako su kazali, to je potvrdio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za televiziju Pink.

„Stanje u Gerontološkom centru dovelo je do toga da je Niš prvi grad koji već sada ima drugi talas pandemije, isključivo zbog nebrige nadležnih i katastrofalnog rukovodećeg kadra u institucijama. Ono o čemu se ćuti i što se prikriva jeste i stanje u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti ‘Gornja Toponica’“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je od 30 bolesnika sa temperaturom i simptomima virusa, samo dvoje testirano, da se procedure ne poštuju, i da su do skora samo doktori, ali ne i medicinske sestre imali zaštitne skafandere i opremu, te da je sve vreme stanje u toj bolnici je katastrofalno.

„Upozoravamo vlast da prestane sa manipulacijom brojem umrlih i krajnje ozbiljno se posveti privođenju krize kraju. U interesu javnosti pitamo ponovo koliki je broj umrlih građana Niša od korona virusa? Nišlije čiji su najbliži preminuli od virusa to znaju“, navodi se u saopštenju Dveri.

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Predsednik OK Srbija-Nazovimo Terazije Trg Novaka Đokovića!!!

Pon apr 27 , 2020
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković divi se Novaku Đokoviću, prvom teniseru sveta Novak je već godinama  u samom teniskom vrhu, osvojio 17 grend slem titula, više puta je bio i […]
%d bloggers like this: