Branko Stefanović sa delegacijom MUP-a posetio italijansku fabriku oružja

1

Branko Stefanović sa delegacijom MUP-a posetio italijansku fabriku oružja

Branko Stefanović sa delegacijom MUP-a posetio italijansku fabriku oružja
Foto: Printscreen, BIRN, MC

Branko Stefanović je u maju 2019. godine kao član delegacije firme GIM posetio italijansku fabriku oružja “Bereta” zajedno sa delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, saznaje BIRN.

Visoka delegacija MUP-a je u posetu italijanskoj fabrici povela tri predstavnika firme GIM, među kojima je bio i otac ministra policije, Branko Stefanović, u svojstvu specijalnog savetnika, vidi se u dokumentu koji je objavio BIRN.

Branko Stefanović sa delegacijom MUP-a posetio italijansku fabriku oružja
BIRN

“Odlazak u Beretu je poseban u odnosu na posete Valjevu i Rijadu jer je Stefanović stariji ovoga puta bio deo zvanične državne delegacije. Ovo je direktno u suprotnosti sa tvrdnjama ministra policije Nebojše Stefanovića da njegov otac nema nikakve veze sa GIM-om i poslovima trgovine naoružanjem i vojnom opremom”, navodi BIRN u svom tekstu.

Osim Stefanovića, u Italiju su iz GIM-a otišli i vlasnik kompanije Goran Todorović, kao i Dragan Đorđević, bivši oficir za vezu srpske ambasade u Rimu.

Višečlanu delegaciju MUP-a predvodio je Ivan Ristić, pomoćnik direktora policije. On je prethodno obavljao funkciju zamenika šefa kabineta Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Predstavnici “Berete” na sastancima su bili direktor prodaje iz sektora za Odbranu i sproveđenje zakona Antonio Bjondi i menadžer istog sektora Alesandro Kostaljiola di Fijore.

“Potvrđujemo da smo u posetu primili predstavnike kompanije GIM i ljude koje ste naveli kao deo delegacije”, navodi se odgovoru italijanske Berete BIRN-u.

Nebojša Stefanović, Branko Stefanović i Ivan Ristić nisu želeli da odgovore na pitanja BIRN-a.

Branko Stefanović sa delegacijom MUP-a posetio italijansku fabriku oružja

BIRN navodi da su se predstavnici GIM-a i “Berete” sastali najmanje dva puta, a da je ostalo nejasno šta je bio ishod ovih poseta i koliko su one povezane sa državnim vojnim fabrikama i sa potrebama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sastanci su organizovani u sedištu fabrike u gradiću Gardone Val Trompija, koji se nalazi stotinak kilometara severoistočno od Milana. U okviru posete organizovana je i proba “Beretinog” arsenala na fabričkom strelištu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorilo na pitanje BIRN-a koja je bila svrha zajedničkog putovanja sa predstavnicima firme GIM, o čijem trošku je organizovan put, kao i kakva je bila uloga oca ministra policije na tim razgovorima.

U “Bereti” su za BIRN rekli da je svrha sastanka bila isključivo prezentacija njihovih proizvoda i prikupljanje podataka o kompaniji.

“Jedini ishod ove posete bilo je uručivanje cenovnika ‘Beretinog’ sportskog naoružanja. Nikakav dogovor nije postignut”, navodi se u pisanom odgovoru italijanske fabrike.

Prema saznanjima BIRN-a, obilazak “Berete” u maju 2019. godine bila je druga poseta delegacije GIM-a tom italijanskom proizvođaču naoružanja. Prvi sastanak bio je u januaru iste godine, ali samostalno i bez predstavnika MUP-a.

U ministarstvu trgovine rečeno je za BIRN da GIM nema dozvolu za uvoz NVO (naoružanja i vojne opreme) iz kompanije “Bereta”.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

One thought on “Branko Stefanović sa delegacijom MUP-a posetio italijansku fabriku oružja

  1. Obavljena poseta Branka Stefanovića, kao član delegacije MUP u maju 2019. godine, italijanskoj fabrici oružja „Bereta“ šta ima tu loše, a ne znam zbog čega se tu pominje njegov sin. Branko se pokazao kao izvanrednog činioca u prodaji naoružanja „Krušika“ i doneo toliko profita, da to nije učinjeno, kako bi rekao Vučić, zadnjih 50 godina. Zli duhovi mogu da pričaju šta god hoće samo da naude Stefanoviću, tj. namenskoj industriji. On najbolje zna šta radi, možda malo i za sebe, al’ ako ima za sve mora malo i za njega i to sve bez znanja i saznanja sina mu dr Nebojše.

Vaš komentar

Next Post

Radeta: Ni Sveti Petar vas ne može oprati! Malo vam je Krušika, malo vam je droge, malo vam je lažnih doktorata, malo vam je ministara bez završenog fakulteta, malo vam je Behtela …

Pet dec 20 , 2019
Radeta: Ni Sveti Petar vas ne može oprati! Malo vam je Krušika, malo vam je droge, malo vam je lažnih doktorata, malo vam je ministara bez završenog fakulteta, malo vam […]
%d bloggers like this: