Šešelj: Brnabićeva da ga smeni Stefanovića! Nema ni visokoškolsko obrazovanje, a kamoli doktorat!

Šešelj: Brnabićeva da ga smeni Stefanovića! Nema ni visokoškolsko obrazovanje, a kamoli doktorat!

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas premijerku Anu Brnabić da „pre Nove godine“ rekonstruiše Vladu Srbije jer se kako je rekao, „suviše raznih afera koncentrisalo oko pojedinih ministara“.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ocenio da je „sada urgentno“ da bude smenjen ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koga kako je rekao, „prati veoma ozbiljna, užasavajuća afera jer se ispostavilo da uopšte nema visokoškolsko obrazovanje, a kamoli doktorat“.

„On nije u stanju da kaže pred kim je polagao koji ispit. Do guše je umešan i u aferu Krušik preko svog oca, koji je čas zaposlen u toj privatnoj firmi GIM, čas nije. Još ne znamo koliko je u toj aferi oštećen Krušik a koliko Jugoimport SDPR. To više ne može da se toleriše, da je ministar ekologije ili sporta i fizičke kulture, ne bi mogao da ostane na tom mestu“, kazao je lider radikala.

Šešelj je ocenio da Stefanović, „čak i da uopšte nije kriv“, mora da se povuče sa mesta ministra unutrašnjih poslova „da bi se vratilo poverenje naroda u policiju i da bi policija mogla da obavlja svoj posao“.

Šešelj: Brnabićeva da ga smeni Stefanovića! Nema ni visokoškolsko obrazovanje, a kamoli doktorat!

Lider radikala je dodao da je ministar trgovine Rasim Ljajić „morao da kontroliše“ sve što se dešavalo u vezi trgovine oružjem iz Krušika i ponovo ga optužio da je „glavni proizvođač heroina u Srbiji“.

„Kada je reč o trgovini oružjem, u najboljem slučaju se radi o nehatu Rasima Ljajića a možda je i umešan u sve to mada nemam takvih podataka. Znam samo da Ljajić ne dolazi na sednice Skupštine Srbije zbog mene, da je to rekao svojim nadređenima i svojim saradnicima“, kazao je Šešelj.

Upitan za stav prema ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, lider radikala je rekao da je SRS kritikovala ministra zbog „skandala nad skandalima“ sa udžbenicima istorije u kojima se kako je rekao, „hvali institucija janičara“.

„Oni na osnovu nekoliko slučajeva janičara koji su se probili do vrha državne vlasti zaključuju da je svima bilo tako, a nije“, kazao je Šešelj.

Ponovio je zahtev premijerki da „pod hitno“ predloži Skupštini Srbije izmenjenu listu ministara, navodeći da je za „povratak poverenja naroda da će se voditi uspešna borba protiv kriminala i korupcije, neophodno da nosioci afera budu sklonjeni iz Vlade Srbije“.

„Nadamo se da vladajuće stranke imaju dovoljno kadrova, a ako nemaju, da ubrzamo izbornu proceduru. Mi radikali imamo spreman kompletan kabinet ako nam narod ukaže poverenje i dođe do toga da formiramo radikalsku vladu“, kazao je Šešelj.

Ocenio je da se predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučića ponaša „kao majka Tereza“ prema ministrima iz te stranke za koje su vezane afere.

„Vučić misli da svaki kadar može da sačuva po cenu života. Ljudi su kvarljivi, kad vidite da se neko pokvario, treba ga skloniti da ne razara zdravo tkivo. Nema tu šta da se čeka. Problem je što naprednjaci nisu hteli da reaguju u slučaju Tomislava Nikolića i njegove lažne diplome a sada svi ćute o potpunom plagijatu Jorgovanke Tabaković“, dodao je Šešelj.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Jovanović: Naše nacionalne manjine predstavljaju bogastvo i svedoče o toleranciji razliičitosti na jednom životnom prostoru

čet dec 19 , 2019
Jovanović: Naše nacionalne manjine predstavljaju bogastvo i svedoče o toleranciji razliičitosti na jednom životnom prostoru U NOVOM SADU ODRŽANA KONFERENCIJA “INSTITUCIONALNI OKVIR ZAŠTITE NACIONALNIH MANJINA U DRŽAVAMA NASTALIM RASPADOM SFRJ” […]
Jovanović: Naše nacionalne manjine predstavljaju bogastvo i svedoče o toleranciji razliičitosti na jednom životnom prostoru