Dolazi Ruska pomoć!!!

Preko „vazdušnog mosta“ uspostavljenog između Rusije i Srbije, danas i sutra stiže 11 aviona humanitarne pomoći za borbu protiv virusa korona – pet danas i još šest u subotu. Već u 14 časova stiže nam prvi „iljušin“ sa osam ruskih lekara i drugog osoblja, kao i oprema za dezinfekciju.

U Srbiju će biti ukupno upućeno 87 vojnih virusologa i lekara, specijalna oprema i tehnika, uključujući zaštitna sredstva i 16 jedinica vojne tehnike.

S obzirom da je u Italiju, evropsku zemlju koja je najteže pogođena ovom epidemijom, stiglo 15 aviona, brojka od 11 upućenih u Srbiju, govori da je reč o većoj količini neophodnih medicinskih sredstava.

Kao što je poznato, iz Rusije su nam ranije stigli testovi, kao i nekoliko aviona s maskama, naočarima, dezinfekcionim sredstvima, i ostalim materijalima.

Podsetimo, Italija i Srbija nisu jedine zemlje u koje je Rusija uputila pomoć zbog krize nastale širenjem pandemije koronavirusa. U sredu je ruska pomoć dopremljena i u Ameriku.

Izvor: Sputnjik

Bojan Milić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

PLAVA KOVERTA STIŽE NA ADRESU ONIH KOJI SU SLUŽILI CIVILNU VOJSKU! Evo gde su već raspoređeni! Ko odbije - 15 godina robije!

sub apr 4 , 2020
Ministarstvo odbrane pozvalo je 60 građana koji su civilno služili vojsku na radnu obavezu od minimalno sedam dana u vojnozdravstvenim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu, u kojima će biti […]