Teodorović: Danas smo negde gde smo bili januara 1993. godine

Akademik Dušan Teodorović rekao je danas da svi oni koji sebe nazivaju opozicijom, od stranaka, preko pokreta do građana nisu uspeli da nađu pravu strategiju za slamanje režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Teodorović je u emisiji „Utisak nedelje“ kazao da je Vučić „težak protivnik“ i da se njegov „režim ogleda u nemoralu“.

On je naveo da ne bi hteo da predviđa šta će biti sa protestima „Jedan od pet miliona“, ali da je u januaru propuštena šansa da se ti protesti radikalizuju.

„Ja verujem u ideju da je pobeda i slamanje režima Aleksandra Vučića moguća“, rekao je Teodorović i dodao da su protesti odigrali značajnu ulogu u tome.

Teodorović je naveo da bi kao jedan od primera radikalizacije i prikaza građanske neposlušnosti bilo i blokiranje autoputeva nakon što je jedna žena poginula na naplatnoj rampi u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo vozilo u kojem se nalazio tadašnji direktor „Koridora Srbije“ i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić.

„Nesreća jedne žene i prikrivanje možda i zločina“, rekao je Teodorović i naveo da su tada morali da iskažu građansku neposlušnost da bi se otkrila istina.

On je kazao da mu se „čini da smo danas negde gde smo bili januara 1993. godine“ i da se svih tih godina „priča ista priča“.

Teodorović je kao preporuku naveo da je vreme da se stariji političari povuku i da otvore prostor za mlađe ljude.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Danko B. Marin: ON

pon maj 13 , 2019
Norveški ribari našli su se u čudu pre nekoliko dana kada je njihovom čamcu prišao beluga kit sa opasačem oko tela i veruje se da je stigao iz Rusije. Norveški […]
Danko B. Marin: ON