Ukrajina dobila novog premijera

Ukrajina dobila novog premijera

Vrhovna rada Ukrajine imenovala je za novog premijera te zemlje Alekseja Gončaruka.

Kandidata kog je predložio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski podržalo je 290 poslanika. Neophodni minimum za potvrđivanje kandidata za premijera bilo je 226 glasova.

Gončaruk je rođen 1984. godine. Od 2001. do 2006. godine studirao je na Institutu za pravo „Vladimir Veliki“ Međunarodne akademije za upravljanje personalom, stekavši zvanje magistra prava.

Radio je kao savetnik vice-premijera Ukrajine Stepana Kubiva, a 25. juna ove godine imenovan je za zamenička šefa kancelarije predsednika Ukrajine.

Prema Ustavu Ukrajine, vladajuća koalicija u Vrhovnoj radi dužna je da predloži predsedniku kandidata za budućeg premijera, nakon čega je šef države podnosi na razmatranje ukrajinskom parlamentu.

Personalni sastav novog kabineta ministara predlaže novi premijer. Kandidate za ministre inostranih poslova i odbrane predlaže predsednik.

sputniknews.com, Vestionline

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Seks igračka iz 19. veka na aukciji dostigla neverovatnu cenu (+18)

čet avg 29 , 2019
Seks igračka iz 19. veka na aukciji dostigla neverovatnu cenu Seks-igračke i danas su svojevrsna tabu-tema u konzervativnim sredinama, ali jedna koja datira još iz 19. veka ovih dana prodata […]
Seks igračka iz 19. veka na aukciji dostigla neverovatnu cenu