Tusk dobio pismo Džonsona o odlaganju Bregzita

BRISEL – Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk potvrdio je da je iz Londona stigao zahtev o odlaganju Bregzita, navodeći da sada slede konsultacije sa liderima EU.

Novi premijer Velike Britanije Džonson: "Završićemo Bregzit za tri meseca"

“Zahtev za produženje je upravo stigao. Sada ću započeti konsultacije sa EU liderima o tome kako će se reagovati”, napisao je Tusk na Tviteru.

Boris Džonson je zvanično zatražio od EU da odloži Bregzit, ali je istovremeno poslao i pismo u kom ističe da se lično tome protivi.

Prema navodima “Sandej tajmsa”, Džonson je EU poslao nepotpisano pismo tražeći odlaganje Bregzita.

Ukupno je, kako se navodi, poslao tri dokumenta – fotokopiju nacrta teksta zakona prema kojem je dužan da zatraži odlaganje, propratno pismo koje je napisao službenik navodeći da je Džonson bio primoran da pošalje pismo, kao i poruku Džonsona u kojoj ističe da ne želi bilo kakvo produženje roka, prenosi Rojters.

Britanski poslanici glasali su ranije za predlog kojim se povlači podrška sporazumu o Bregzitu Džonsona dok on ne bude formalno ratifikovan, a taj korak obavezao je britanskog premijera da zatraži od EU odlaganje Bregzita.

Izvor: RTV

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

GP: Jeremić i Živkov podneli ustavnu žalbu. Više od 15 godina im je uskraćena voda za piće

ned okt 20 , 2019
GP: Jeremić i Živkov podneli ustavnu žalbu. Više od 15 godina im je uskraćena voda za piće Članovi Upravnog odbora Građanskog prekreta Predrag Jeremić i Ivan Živkov, u svojstvu fizičkih […]
GP: Jeremić i Živkov podneli ustavnu žalbu. Više od 15 godina im je uskraćena voda za piće