Rešeno ubistvo Ulofa Palmea

Rešeno ubistvo Ulofa Palmea

Rešeno ubistvo Ulofa Palmea
Аутор: User:Oiving – I was the photographer, CC BY-SA 3.0, Веза

Švedski istražitelji veruju da su rešili ubistvo bivšeg premijera Ulofa Palmea, na koga je pre 34 godine izvršen atentat u centru Stokholma.

Vođa istražnog tima Krister Peterson rekao je da veruje da će uskoro moći da kaže šta se tada desilo i ko je odgovoran za ubistvo premijera.

“Moj cilj je da u prvoj polovini ove godine saopštim rezultate istrage. Optimista sam. Naporno smo radili i verujemo da smo nadomak rešenja slučaja”, rekao je Peterson za švedsku televiziju SVT, a prenosi AP.

Na direktno pitanje da li su on i njegov tima sada mnogo bliži rešenju slučaja, odgovorio je potvrdno.

“Prema mom mišljenju, jesmo”, kazao je Peteron, ali je odbio da bar nagovesti ko je odgovoran za ubistvo Palmea.

Palme je ubijen 28. februara 1986. kada je sa suprugom izašao iz bioskopa u centru Stokholma. Za ubistvo je osuđen jedan kriminalac, koga je identifikovala Palmeova supruga, ali je ta presuda kasnije poništena i slučaj je do danas ostao nerešen.

Fonet

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Opozija u KG: Koliko puta treba da Vučić obeća povećanje, pa smanji plate i penzije, da biste podigli guzicu i izašli na ulicu

Sre feb 19 , 2020
Opozija u KG: Koliko puta treba da Vučić obeća povećanje, pa smanji plate i penzije, da biste podigli guzicu i izašli na ulicu Predstavnici opozicije, udruženja i građani koji su […]