Iran razvio sopstveni PVO sistem: Operativan u roku od 5 minuta

1

Ministarstvo odbrane Irana predstavilo je sistem protivvazdušne odbrane (PVO) domaće proizvodnje, objavila je na sajtu iranske agencije Mer.

Navodi se da je PVO sistem koji naziv “15. hordada” (hordad je treći mesec u iranskom kalendaru) predat na upotrebu snagama protivvazdušne odbrane iranske vojske na ceremoniji kojoj je prisustvovao ministar odbrane Irana brigadni general Amir Hatami.

Hatami je izjavio da je ovaj PVO sistem koji su “osmislili i razvili domaći stručnjaci u stanju da istovremeno presretne i deluje protiv šest meta”.

“On takođe može da postane operativan za manje od pet minuta”, kazao je Hatami.

Navodi se da novi sistem, koji koristi rakete “Sajad-3” iranske proizvodnje, može da uoči borbene avione i dronove koji se nalaze u rasponu od 150 kilometara i presretne ih na 120 kilometara razdaljine, a takođe može da presretne mete koje koriste stelt tehnologiju na daljini od 85 kilometara i unište ih na razdaljini od 45 kilometara.

Tanjug

Novinar

One thought on “Iran razvio sopstveni PVO sistem: Operativan u roku od 5 minuta

  1. Подсмевао се Вашингтон Техерану, јер је израчунао да ће обавити тотално уништење РВ и ПВО Ирана за три дана -сад је за САД : тотално другачија ситуација 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Genetski modifikovani losos od sledeće godine u prodavnicama

pon jun 10 , 2019
Genetski modifikovani losos od sledeće godine u prodavnicama Portland — Genetski modifikovani losos stiže na police prodavnica u SAD, ali ne dolazi iz najveće savezne države za uzgoj lososa, već […]
Genetski modifikovani losos od sledeće godine u prodavnicama

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds