Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji 12. aprila

Političke vođe Severne Makedonije dogovorili su se da prevremeni parlamentarni izbori budu održani iduće godine 12. aprila, posle odluke Evropske komisije da ne odredi datum za počinjanje pristupnih pregovora.

Zaev: Neću dozvoliti da mi par kriminalaca, jedan novinar i jedan peder sruše vladu

Premijer Zoran Zaev rekao je večeras posle sastanka sa predsednikom Stevom Pendarevskim da su vodeće političke partije dogovorile da je datum za izbore koji najviše odgovara 12. april, osam meseci pre isteka četvorogodišnjeg mandata parlamenta.

„Datum kada će biti održani prevremeni izbori je 12. april iduće godine“, rekao je predsednik SDSM i premijer Zoran Zaev posle sastanka koji je održan na inicijativu predsednika Steve Pendarevskog prenosi portal Makfaks.

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji 12. aprila

Prevremeni parlamentarni izbori u Makedoniji 12. aprila
Arhiva, Screenshot

On je rekao da je Socijaldemokratski savez predložio da se izbori održe 22. ili 29. decembra ali je opozicija naglasila da u takvim okolnostima nema 100 dana tehničke vlade, pa su se zajedno saglasili da izbori budu održani u aprilu.

Zaev je u subotu zatražio prevremene izbore i izrazio svoje razočaranje što EU nije odobrila početak pregovora sa njegovom zemljom i Albanijom.

Image by Cymelium from Pixabay

Francuska, uz podršku Danske i Holandije, strogo se protivila pregovorima o članstvu, i pozvala za izmenu procedure prijema novih članova u EU.

Beta

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Ogroman pad u broju zaposlenih u poljoprivredi

pon okt 21 , 2019
Zaposlenost u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Srbiji je u ozbiljnom opadanju. Dok je u 2016. godini u ovom sektoru radilo više od pola miliona lica (506 100), što […]

Klikom na reklamu donirate rad sajta Novinar.rs. Hvala.

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 15 seconds