Hrvatski ministar najavio podršku Albaniji: Njihov evropski put je u našem interesu

Hrvatski ministar najavio podršku Albaniji: Njihov evropski put je u našem interesu

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božžinović danas je rekao da Albanija možže računati na podrššku Hrvatske u evropskim procesima koji joj predstoje jer je njen evropski put i u hrvatskom interesu.

– Albanija je u fazi kada očekuje otvaranje pregovora s Evropskom unijom. Našši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da u tome mogu računati na punu podrššku Republike Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se tražže od zemalja koje uđu u pregovarački proces, u naššem interesu – rekao je ministar Božžinović nakon Međunarodnog skupa o albanologiji, prenela je Hina.

Hrvatska podršška posebno će doći do izražžaja od početka sledeće godine kada će preuzeti predsedavanje Savetom Evropske unije, dodao je on.

Dan pre konferencije Božinović se sastao s ministrom unutrašnjih poslova Albanije Sanderom Lješajem sa kojim je razmotrio između ostalog i pitanje migracija.

Božžinović je istakao da Hrvatska s Albanijom sarađuje i po pitanju zašštite granica od ilegalnih migranata.

Izvor: Blic

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Evropska civilizacija vodi poreklo sa Đerdapa, potvrdile DNK analize

ned okt 6 , 2019
Evropska civilizacija vodi poreklo sa Đerdapa, potvrdile DNK analize Evropska civilizacija vodi poreklo sa Đerdapa, potvrdile su DNK analize u okviru velikog svetskog projekta o poreklu stanovništva. O rezultatima studije […]

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds