Vučić: Niko ne poznaje Srbiju kao ja

Vučić: Niko ne poznaje Srbiju kao ja

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih mesec i po dana biti poznato s kojim će koalicionim partnerima Srpska napredna stranka izaći na predstojeće izbore.

Vučić: Niko ne poznaje Srbiju kao ja
Foto: Predsedništvo Srbije

On je dodao da će sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem posle Božića razgovarati o stvaranju zajedničke izborne liste.

“Izbori će biti 26. aprila ili 3. maja. Očekujem pristojnu izlaznost i za nas teške izbore jer će svi ići protiv jedne liste i jedne političke stranke”, kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Gostujući na RTS-u Vučić je istakao da je po dolasku na vlast zatekao Srbiju na ivici propasti sa platama od 330 evra, a da je sada prosečna plata 510 evra, dok će se “pravo stanje” videti tek u januaru i februaru, kada će se videti da će plata “ići na 515 evra”.

Vučić je ocenio da “i sada imamo veće plate nego jedna zemlja EU, tako da kada bi sada ušla u EU, Srbija ne bi bila najsiromašnija”.

Na konstataciju da je procena Svetske banke da bi pri rastu odsedam odsto Srbiji trebalo 10 godina da dodje do 900 evra, predsednik Srbije je rekao da je “Vlada konzervativno računala rast, i da to nije jedini faktor, jer će posle odlaska MMF-a udeo plata u BDP-u moći da bude i veći nego sada, a da se ne ugrozi finansijska stabilnost”.

Govoreći o takozvanom “malom šengenu” Vučić je rekao da je urađeno mnogo procena i da takav savez odgovara i Srbiji i zemljama regiona, kao i da se nada da će i Crna Gora i Bosna i Hercegovina biti deo saveza.

On je komentarišući izgradnju puteva, rekao da se čini da se najmanje radi u Vojvodini, “ali da je to samo privid pošto se u tom delu Srbije gradi pruga Beograd – Subotica – Budimpešta” i da će insistirati na izgradnji brze pruge i do Niša.

“Svaki deo Srbije jednako volim, nema gde nisam bio, niko ne poznaje Srbiju kao ja ni jedan čovek ne postoji bilo kojim poslom da se bavi”, rekao je Vučić.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Deset porodica koje su oblikovale svetsku istoriju

Pon dec 30 , 2019
Deset porodica koje su oblikovale svetsku istoriju Deset porodica koje su oblikovale svetsku istoriju 1. Porodica Nehru-Gandi Nehru-Gandi je porodica koja je oblikovala modernu Indiju i ne treba ih mešati sa […]
Deset porodica koje su oblikovale svetsku istoriju